ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΖΑΝΗ - ΖΟΥΠΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑ...
Την περικοπή 260.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Κερατσινίου για τα κονδύλια των παιδικών σταθμών καταγγέλλουν
οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου – Δραπετσώνας. 
Καταγγέλλουν πως προωθούν την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών  και την πλήρη παράδοσή τους σε ιδιώτες σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που στενάζουν κάτω από την πολιτική λιτότητας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: 

«Η περικοπή αυτή είχε ήδη αποφασιστεί και εγκριθεί πριν λίγο καιρό από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη τόσο της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ (Αναγέννηση - Ζούπης), όσο και της παράταξης που στήριξε η ΝΔ (Μελάς).
Η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός που στήριξε το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές, καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου τη συγκεκριμένη απόφαση.
Με τη νέα αυτή περικοπή επιβαρύνεται πλέον δραματικά η λειτουργία των παιδικών σταθμών, η οποία ήταν ήδη σε οριακή κατάσταση.
Είναι χαρακτηριστικό πως η σίτιση των παιδιών ξεκίνησε μόλις πριν 3 ημέρες (21/10/2013), δηλαδή 1,5 μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
Είναι επίσης χαρακτηριστικό και το εξής: Το ποσό από τα τροφεία που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι γονείς προϋπολογίζεται στις 220.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν όλα τα τροφεία, αν δεν είχε γίνει περικοπή των 258.710 ευρώ από τον προϋπολογισμό των παιδικών σταθμών.
Αυτή την πρόταση είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά την καταψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τώρα και η τρικομματική πριν μειώνουν απελπιστικά τα λιγοστά χρήματα που έως τώρα έδιναν στους δήμους για να λειτουργήσουν.
Η Δημοτική Αρχή, αντί να αντιπαλέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική, προχωρά σε νέες περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες παροχές που έχουν απομείνει. Ακόμα χειρότερα! Με πρόσχημα τη δραματική συρρίκνωση της χρηματοδότησης προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των παιδικών σταθμών, των καλλιτεχνικών - αθλητικών τμημάτων της ΔΗΚΕΠΑ και του κολυμβητηρίου!
Ετοιμάζεται να αναθέσει τη λειτουργία τους σε ΚΟΙΝΣΕΠ παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) με τραγικές συνέπειες για γονείς και εργαζόμενους». 
 
Top