Αλλαγές στη διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς και των ελέγχων στα φαρμακευτικά σκευάσματα, προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης...

Όλα τα προϊόντα, όπως αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρέπει να τιμολογηθούν με πλήρη διαφανή τρόπο, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί το "συγγνώμη, λάθος"» αναφέρει ο κ. Λιντζέρης.

Αλλαγές επέρχονται και στους ελέγχους του ΕΟΦ, καθώς πολύ σύντομα εκτός από τα επιστημονικά κριτήρια, τα σκευάσματα θα ελέγχονται και με βάση τον όγκο κυκλοφορίας τους. Έτσι, σύντομα αναμένεται να ελεγχθούν τα πρώτα 100 σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, ελληνικά και εισαγόμενα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι απολύτως ασφαλή, καθώς ο Οργανισμός πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους από την παραγωγή μέχρι το ράφι του φαρμακοποιού.

Διευκρινίζει, δε, με αφορμή και τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με την εισαγωγή φαρμάκων από τρίτες χώρες ότι στην Ελλάδα «δεν κυκλοφορεί προϊόν, που είτε φτιάχτηκε σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές, είτε να περιέχει δραστική ουσία προερχόμενη από το Μπαγκλαντές».
Σημειώνει ότι 80% των πρώτων υλών -δραστική ουσία- που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή φαρμάκων σε Ελλάδα και Ευρώπη προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία, τα εργοστάσια των οποίων ελέγχονται εξονυχιστικά από τους Οργανισμούς Φαρμάκων των κρατών μελών της ΕΕ.

«Καλό, ασφαλές, εύστοχο και φθηνό φάρμακο, είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί» υπογραμμίζει κ. Λιντζέρης, ενώ σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων, που πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή, υπογραμμίζει ότι αυτή θα επιφέρει μειώσεις σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προς όφελος των ασφαλισμένων.


ΣΧΟΛΙΟ : ΚΑΛΑ...ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ"  ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ... ΣΤΟ FACEBOOK...ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΧΟΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ;;;
 
Top