Έξι στοχευμένους ελέγχους σε φορείς του δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, προκειμένου να διαπιστωθούν περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος ή μη τήρησης συμβάσεων έργων, προμηθειών...
Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία επέλεξε αρχικά 12 φορείς, οι οποίοι και προτάθηκαν στην Ολομέλεια.

Εξ αυτών επελέγησαν έξι φορείς: Πρόκειται για τους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, ΕΛΓΑ, ΔΟΥ Αττικής, Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και δήμοι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, θα διενεργηθεί χρηματοοιοκονομικός έλεγχος και έλεγχος επί των εσόδων από εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χρηματοοικονομικός έλεγχος και έλεγχος συμμόρφωσης επί των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ, έλεγχος επί των εξόδων (χορήγηση επιδομάτων – προγράμματα κατάρτισης) στον ΟΑΕΔ, έλεγχος επάρκειας του συστήματος βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων από τις Δ.Ο.Υ., συγκριτικός χρηματοοικονομικός έλεγχος επί κατηγοριών εξόδων (εκτέλεση συμβάσεων μελετών – καυσίμων) σε ΟΤΑ Α’ βαθμού και χρηματοοικονομικός έλεγχος επί των εσόδων ενός νοσοκομείου στην συμπρωτεύουσα και οικείου Κέντρου Υγείας.

 
Top