Ένας ομογενής πυγμάχος, 39 ετών, από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του 28χρονου άνδρα, που την Τρίτη το απόγευμα πήγε σε εστιατόριο της οδού Γερανίου, στην Ομόνοια, προκειμένου να ζητήσει τα δεδουλευμένα φίλης του, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν ως σερβιτόρα στο κατάστημα...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο 39χρονος συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας, ενώ για ηθική αυτουργία στη δολοφονία κατηγορείται ο υπεύθυνος του καταστήματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ο άτυχος νεαρός κηδεύτηκε  στην Ηλεία.

Από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας προέκυψε ότι την περασμένη Τρίτη η Ε.Στ. πήγε στο εστιατόριο της οδού Γερανίου προκειμένου να διεκδικήσει δεδουλευμένα δύο μηνών, ποσό ύψους 700 ευρώ. Μετά την αρχική άρνηση του υπευθύνου, η κοπέλα αποχώρησε και τις απογευματινές ώρες επέστρεψε στο εστιατόριο συνοδευόμενη από δύο φίλους της, μεταξύ των οποίων και το θύμα.

Ο τελευταίος είχε έρθει στην Αθήνα από την Ηλεία, όπου διέμενε μόνιμα, προκειμένου να επισκεφθεί συγγενή του που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αττικής.

Αμέσως μόλις ο υπεύθυνος του καταστήματος ειδοποιήθηκε ότι η κοπέλα είχε επιστρέψει στο εστιατόριο συνοδευόμενη από δύο φίλους της, τηλεφώνησε στον ομογενή, που όπως προέκυψε εκτελούσε χρέη «μπράβου».

Ο τελευταίος, που φέρεται να είναι αθλητής πυγμαχίας, πήγε στο κατάστημα, λογομάχησε και ξυλοκόπησε τον 28χρονο, χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι. Οταν μάλιστα ο νεαρός έπεσε στο πάτωμα, ο «πυγμάχος» συνέχισε να τον κλωτσάει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Tελικά, το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο «πυγμάχος» συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Στην προανακριτική απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι έριξε μόνο δύο γροθιές στο θύμα, καθώς και ότι μετά την πτώση του στο πάτωμα, το θύμα ξυλοκοπήθηκε από αλλοδαπούς (υπηκόους Πακιστάν) που έτυχε να βρίσκονται στο κατάστημα.
 
Top