ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ PIREASNEWS.GR ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

- «Το σπίτι της Σιωπής» της Τζένης Κοσμίδου


Το θεατρικό έργο της Τζένης Κοσμίδου, «Το σπίτι της Σιωπής» αποτελεί ένα ιδιαίτερο ψυχόδραμα που αγγίζει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ.

Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με τις τραγικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι σκληρότερες μορφές ενδοοικογενειακής βίας στον ψυχισμό νεαρών ανθρώπων που είχαν την ατυχία να γίνουν αποδέκτες της στην παιδική τους ηλικία.
Πέντε αδέλφια που μάχονται για την επιβίωση του σε ένα αληθινά αποτρόπαιο περιβάλλον. Πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που κατά την διάρκεια της απεγνωσμένης τους προσπάθειας για επιβίωση εναλλάσσουν με εφιαλτική ταχύτητα την μάσκα του θύτη και τους θύματος..
Μια οικογένεια που θα μπορούσε κάλλιστα ζει στην διπλανή πόρτα κρύβοντας μόλις λίγα μέτρα μακριά μας το αποτρόπαιο μυστικό της. Ένα μυστικό που ακόμα και ο πιο νοσηρός νους θα δυσκολευόταν να συλλάβει. Ένα μυστικό που θα σκοτώσει πολλές φορές πρίν τελικά πέσει στο πάτωμα άψυχο και ακίνδυνο.

Ακίνδυνο φαινομενικά βέβαια γιατί ο μαύρος ανθός της βίας ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής αφήνει πάντα πίσω τον σπόρο του συνεχίζοντας έτσι τον αέναο κύκλο της δυστυχίας.
Ο Γρηγόρης Βαλτινός ο οποίος έχει προλογίσει το ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Scene 10-7 λέει χαρακτηριστικά: 
Διαβάζοντας το έργο της Τζένης, παρόλη την έμμεση επίθεση που κάνει στην ενδοοικογενειακή βία και ενώ το θέμα από μόνο του μαυρίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή, ένιωσα χαρά. Και αυτό γιατί, το έχει γράψει ένα νέο παιδί και έχει χαρίσει στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία ένα διαχρονικό έργο."  
Συντελεστές Παράστασης:
Κείμενο: Τζένη Κοσμίδου
Σκηνοθεσία: Δικαία Πικιού
Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Ενδυματολόγος: Άννα Ψαρρά

Σκηνικά: Τάσος Πικιός

Graphic Art: Διονύσης Βεργίνης
Παίζουν:  Τζένη Κοσμίδου
Φιλικά συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Αγγελική Γκαλμπένη, Μία Καλιντζόγλου, Σάκης Καρκαφίρης, Τζαννής Σπανός
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη
Ώρα: 21:15
Τηλ. Κρατήσεων: (Απαραίτητη κράτηση) 6945983264
Τιμές εισητηρίων: 15 euro κανονικό, 10 euro (μειωμένο)
Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3 
Γκάζι





- «Οι Βράχοι» της Τζένης Κοσμίδου



  Το θεατρικό έργο της Τζένης Κοσμίδου «Οι Βράχοι» που παρουσιάστηκε την εαρινή σεζόν 2013 στο θέατρο Vault και έπειτα στο θέατρο Φούρνος, αποσπώντας το βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης της χρονιάς στα 2nd Gay Theatrical Awards συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία τους για 2η χρονιά. 
Φέτος το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει την παράσταση στο ανανεωμένο θέατρο Άβατον στο Γκάζι.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
  Ένα ψυχόδραμα που καταγγέλλει την σύγχρονη ομοφοβία που επικρατεί στις μέρες μας, καλυμμένη με το πέπλο μιας ψεύ τικης απελευθέρωσης. Ένας πατέρας σκληρός που προτιμά να δει το παιδί του νεκρό παρά ομοφυλόφιλο.
  Μια μητέρα φοβισμένη, εξαρτημένη απόλυτα από τον αυταρχικό σύζυγο της.

Ένας γιός γεμάτος ευγενή συναισθήματα, ευαισθησίες και φόβο.
  Μετά την παρότρυνση της καλύτερης του φίλης και μη έχοντας πια τίποτα να χάσει, βρίσκει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά του και να υπερασπιστεί την επιλογή του, φωνάζοντας απροκάλυπτα πως « Η ελεύθερη σεξουαλική επιλογή είναι δικαίωμα όλων και δεν αφορά κανέναν» και πως «Όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη, την ευτυχία ,την οικογένεια και την αποδοχή»
  Ο Χάρης Ρώμας ο οποίος έχει προλογίσει το ομότιτλο βιβλίο το οποίο  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Scene 10-7 λέει χαρακτηριστικά:

"Χαιρετίζω την προσπάθεια της νέας συναδέλφου, Τζένης Κοσμίδου, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στο δύσκολο είδος που ονομάζεται θέατρο καταγγελίας.
  Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται, ο ρατσισμός σε τρεις μορφές, του 
ισχυρού προς το ασθενές φύλλο (εκπροσωπείται εδώ από το ζεύγος «πατέρας - μητέρα»), του γηγενούς πολίτη προς τον αλλοδαπό μετανάστη (επίσης εκπροσωπείται εδώ από το ζεύγος «πατέρας - μητέρα») και κυρίως του αυτοαποκαλούμενου «σεξουαλικά υγιούς» προς τους ανθρώπους με άλλες επιλογές (το μένος του πατέρα για τον ομοφυλόφιλο γιό του), είναι προβλήματα υπαρκτά στο με γαλύτερο φάσμα της κοινωνίας μας, όσο και αν υποκριτικά προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την Ελλάδα των τελευταίων χρόνων ως μια χώρα προοδευτική, ελεύθερη και πολιτικά ορθή. Υπάρχουν ακόμα πολλοί Ηλίες που σπρώχνονται στην απόγνωση και σε έσχατες πράξεις αυτοκαταστροφής, επειδή εξοστρακίζονται, είτε εμφανώς είτε υπογείως, στο περιθώριο και εξευτελίζονται από μια πλειονότητα που δεν δέχεται τις ιδιαιτερότητες επειδή τις φοβάται.

Οι καλλιτέχνες οφείλουν πρώτοι να στηλιτεύουν τέτοιες σκληρές παθογενείς καταστάσεις, ιδιαίτερα αν μπορούν να το κάνουν με λογοτεχνική επιδεξιότητα όπως η Τζένη. Και πάλι μπράβο για αυτήν της την γενναιότητα."
Παραστάσεις:
Παρασκευή στις 21.00μ.μ
Σάββατο στις 18.00μ.μ (λαική απογευματινή) και στις 21.00μ.μ.
Κυριακή στις 19.30μ.μ.
 Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μία Καλιντζόγλου, Τζαννής Σπανός
Φιλικά συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Κακέπης, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Τζένη Κοσμίδου, Βάλια Άσσου

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Σκηνογραφία: Αίας Μακρής
 Σκηνοθεσία Βίντεο: Αγγελική Γκαλμπένη
Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Φωτογραφίες: Ivalina Dakova
Graphic Art: Διονύσης Βεργίνης

Εισιτήρια:

Τηλ. Κρατήσεων: (Απαραίτητη κράτηση) 6945983264
Τιμές εισητηρίων: 15 euro κανονικό, 10 euro (μειωμένο)
10 euro γενική είσοδος στην λαϊκή απογευματινή του Σαββάτου
Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3 
Γκάζι


- «Η μάγισσα Ταραντούλα εκπαιδεύεται» της Τζένης Κοσμίδου



  Πρόκειται για μια ακόμη ιστορία από τις περιπέτειες της γκαφατζούς μάγισσας Ταραντούλας! Η μάγισσα Ταραντούλα μέσα από τις ξεκαρδιστικές «καταστροφικές» της ιστορίες που τόσο αγαπηθήκαν από τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους την χρονιά που μας πέρασε περνάει με περίτεχνο τρόπο μηνύματα για  την δύναμη της αγάπης, της επιμονής και της θέλησης και την σημαντικότητα αξιών όπως η φιλία, η γνώση και η μάθηση. Συγχρόνως μέσα από το πλήθος διαδραστικών κομματιών που εμπλουτίζουν την πλοκή του έργου καλεί τους μικρούς της φίλους να συμμετέχουν ενεργά στην πλοκή απολαμβάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την παράσταση.
  Στην παράσταση «Η μάγισσα Ταραντούλα εκπαιδεύεται!», γυρνάμε λίγα χρόνια πίσω στην ιστορία μας, όταν η Ταραντούλα ήταν μαθήτρια της κακιάς μάγισσας Ταραντέλας. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τον αληθινό λόγο που η μάγισσα Ταραντούλα δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις τρομερές αποστολές που της αναθέτει η δασκάλα της. Αν πάντως αυτή τη φορά η κακιά Ταραντέλα επιτύχει στα σχέδια της, ένα είναι σίγουρο: Θα καταστραφούν για πάντα τα παραμύθια! Μην αργείτε λοιπόν παιδιά ελάτε γρήγορα να μας βοηθήσετε να τα σώσουμε!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 έως και 8 ετών.

Παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο, 12μ.μ
Κυριακή, 12μ.μ και 15.00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Vault.
Διεύθυνση: Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ.: 6945-983264
Διάρκεια παράστασης: 70' + διάλλειμα

Οι συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο: Τζένη Κοσμίδου
Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκαλμπένη
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Χορογραφίες: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Σκηνογράφος: Χρήστος Αθανασιάδης - Αίας Μακρής

Ηθοποιοί: Αγγελική Γκαλμπένη
                 Τζένη Κοσμίδου
                 Βαγγέλης Δουκουτσέλης
                 Μία Καλιντζόγλου

Μακιγιάζ: Ελένη Ζουμπούλη
Ενδυματολογία: Άννα Ψαρά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μία Καλιντζόγλου

Graphic Art: Διονύσης Βεργίνης
Φωτογραφίες: Ivalina Dakova

Η παράσταση είναι με τη μορφή μιούζικαλ με τραγούδια και χορό, ενώ τα παιδιά παίζουν ενεργό ρόλο καθ' όλη τη διάρκεια του έργου!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ PIREASNEWS.GR ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

Το PIREASNEWS.GR ως μεγάλος χορηγός των 3 παραστάσεων, εξασφάλισε το μοναδικό προνόμιο  μόνο για τους αναγνώστες  του, δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός! 
Για να εκμεταλλευτείτε το μοναδικό αυτό προνόμιο αρκεί να τηλεφωνήσετε στο  6945983264 ώστε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων ως αναγνώστες του PIREASNEWS.GR!
 
Top