Tον Γκρεκ Πάλαστ δεξιό δεν τον λες, Αμερικάνος δημοσιογράφος , ερευνητής, συγγραφέας -μεταξύ άλλων του εξαιρετικού και πολυδιαφημισμένου Vulture's Picnik (το πικνίκ των ορνέων)-, για τα δεδομένα των ΗΠΑ, και όχι μόνο, μάλλον αριστερός χαρακτηρίζεται. Δημοσιογραφία σκληρή, ερευνητική, κατά της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, με μακρά ιστορία αποκαλύψεων σκανδάλων πολυεθνικών εταιρειών, συνεργάτης πολλών διεθνών ΜΜΕ. 
Πρόσφατα σχολίασε σε άρθρο του τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί συνολικά ή εν μέρει . Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχει ενδιαφέρον:
«Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο καλλιτέχνης της χιπ-χοπ Παύλος Φύσσας, ή αλλιώς Killah P., μαχαιρώθηκε έξω από ένα μπαρ στο Κερατσίνι στην Ελλάδα. (...) Ο φονιάς που ομολόγησε είναι ένα διεστραμμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος που αποτελείται από σκίνχεντς, κινδυνολόγους εναντίον της μετανάστευσης και διάφορα υπέρ-πατριωτικά φρούτα ενάντια στους Μουσουλμάνους στους Εβραίους και στους Αλβανούς. Φαντασθείτε το σαν το Ελληνικό Κόμμα του Τσαγιού (Σ.Σ "Τea Party": η υπερσυντηρητική πολιτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων).
»'Επειτα από τη δολοφονία του Φύσσα, άλλες ομάδες επικίνδυνων και απροσάρμοστων ψυχοπαθών, ειδικότερα η ΕΕ και ο κυβερνών συνασπισμός της Ελλάδος, προσπάθησαν να απαγορεύσουν τη Χρυσή Αυγή.
»Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ηγέτες της Ελλάδος συνέλαβαν έξι μέλη της Βουλής που ανήκαν στη Χρυσή Αυγή. Προφανώς, οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας προτιμούν τη Δημοκρατία όπως αυτή ορίζεται από το Στρατηγό Σίσι της Αιγύπτου, παρά όπως τη καθόρισαν ο Αριστοτέλης και ο Τόμας Τζέφερσον.
»Προς τους φίλους μου στην Ελληνική Αριστερά: Είναι αηδιαστικό να σας βλέπω να επευφημείτε τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Θυμηθείτε τα λόγια μου: Είστε οι επόμενοι.
»Ακούστε:...
Η έρευνα μου αποκαλύπτει ότι πίσω από την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, πέρα από τη συνήθη ευρωπαϊκή απέχθεια προς τη Δημοκρατία, βρίσκεται κάτι πολύ πιο μοχθηρό: τα κυβερνώντα κόμματα αποσπούν την προσοχή του κοινού από τη δική τους ανάμειξη στο έγκλημα.
»Η άνοδος της βίας και των εγκλημάτων μίσους δεν αποτελεί έκπληξη. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι 28% και πάνω από 60% στους νέους. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που απελπισμένοι νέοι τυλίγουν ρόπαλα με ελληνικές σημαίες και ξυλοφορτώνουν μετανάστες: Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, τότε αυτοί ψάχνουν για τους βασανιστές τους - και πολύ συχνά κατηγορούν τους συνανθρώπους τους, που είναι εξίσου θύματα.(...)
»Η Χρυσή Αυγή είναι σύμπτωμα της ασθένειας της χώρας, όχι η αιτία της ασθένειας. Δυστυχώς τα τάγματα εφόδου εφορμούσαν εναντίον εύκολων στόχων - Πακιστανών, Τσιγγάνων, Αφρικανών, οποιουδήποτε ήταν εύκολο να καθαρίσουν. Είναι πολύ ευκολότερο να μαχαιρώσεις έναν ράπερ πάρα έναν καρχαρία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.
»Οι πραγματικοί ένοχοι πίσω από τη δυστυχία είναι καλά καμουφλαρισμένοι. Οπότε ας ονομάσω μερικούς: Στην Ελλάδα ξεκινάμε με τους δισεκατομμυριούχους Κένερ Ντάρτ και Πολ "Γύπα" Σίνγκερ.(...) Ήταν οικονομική τρομοκρατία και η κυβέρνηση της Ελλάδας ενέδωσε. Πλήρωσε τα λύτρα που της ζητούσαν. Ο Ντάρτ άρπαξε πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια (513 εκατ. δολάρια) από το ελληνικό ταμείο - και μόνο οι Θεοί ξέρουν πόσα τσέπωσε ο Σίνγκερ.(...)
»Πως πληρώθηκε το φαγητό αυτού του όρνεου; Με "λιτότητα" - σφίγγοντας μια ζώνη που ήδη δεν είναι και πολύ μεγαλύτερη από την αγκράφα της. Για να πληρώσει τον Σίνγκερ και τον Ντάρτ, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απέλυε 15.000 εργαζομένους.
»Το αρρωστημένο της υπόθεσης είναι ότι ο κυβερνών συνασπισμός δεν λέει ότι αυτό γίνεται για να πληρωθούν τα αρπακτικά. Αντίθετα , η κυβέρνηση λέει ότι αυτό γίνεται για να τιμωρηθούν οι Έλληνες για την "τεμπελιά και την απληστία τους". Η τιμωρία των θυμάτων λέγεται "λιτότητα".
»Ο νομπελίστας οικονομολόγος καθηγητής Τζόζεφ Στίγκλιτς όταν τον συνάντησα, μου αποκάλυψε τον ορισμό της "εξέγερσης του ΔΝΤ" Του έδειξα εμπιστευτικά σχέδια της Παγκόσμιας τράπεζας και του ΔΝΤ για τον Ισημερινό. Αυτά συμπεριλαμβάνονταν και μια προειδοποίηση προς τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, ότι η λιτότητα μπορεί να οδηγήσει σε βία στους δρόμους και σε "κοινωνική αναταραχή" - την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα πρότεινε να αντιμετωπίσουν "με πυγμή". Στον Ισημερινό "πυγμή" σημαίνει τανκς.
»Συμπεριέλαβε πράγματι το ΔΝΤ στα σχέδιά του τις εξεγέρσεις;
"Ναι, όντως", απάντησε ο Στρίγκλιτζ. Είχαμε και όνομα γι αυτές. Οι εξεγέρσεις του ΔΝΤ»
»Όταν μια χώρα είναι "στα μαύρα της τα χάλια" το ΔΝΤ επωφελείται και απομυζά μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματος από αυτή. Ανεβάζουν τη φωτιά τόσο, ώστε να σκάσει το καζάνι.   
»Και αυτό βλέπουμε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το Μάιο του 2010, όταν ένας αρρωστημένος μανιακός έβαλε φωτιά σε μια τράπεζα στην Αθήνα και σκότωσε τρεις υπαλλήλους της. Οι δολοφονίες δούλεψαν: οι διαμαρτυρίες της Αριστεράς εναντίον της παράλογης λιτότητας και των λήσταρχων τραπεζιτών ξαφνικά πάγωσαν.
»Παρ' όλα αυτά, ο λαός μπορούσε να δει οτι το φάρμακο της λιτότητας αρρώσταινε την Ελλάδα. Οπότε εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε ένα νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, από το πουθενά, έγινε το δεύτερο σε ψήφους κόμμα στην Ελλάδα, υποσχόμενο να αντιταχθεί στη λιτότητα. Από τη στιγμή που κατέλαβε τις βουλευτικές του θέσεις, ο ψευδο-αριστερός ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τελείως τις υποσχέσεις του.(...)
»Μακάρι να μπορούσα να πω ότι ο λόγος που απαγορεύουν τη Χρυσή Αυγή είναι εξαιτίας των βίαιων ρατσιστών μελών της. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό.
»Ελπίζω οι προοδευτικοί μου συνάδελφοι να με συγχωρήσουν που δεν χειροκροτώ.

 
Top