Με μια λιτή εκδήλωση εγκαινιάζεται το νέο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) την ημέρα γιορτής των πολιούχων της πόλης, των Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.
Στην έκταση όπου προπολεμικά κατασκευάστηκε το «Άσυλο Αλητοπαίδων» και μετέπειτα Αναμορφωτήριο, τη θέση του κολαστηρίου για δεκάδες εκατοντάδες ανήλικα αγόρια για πάνω από 50 χρόνια, πήρε ένα σύγχρονο Δημαρχείο που περιβάλλεται από έναν εντυπωσιακό χώρο πρασίνου και αναψυχής...
Το σύγχρονο, φωτεινό και ταυτόχρονα λιτό κτίριο αποτελείται από δυο ισόγειους αυτόνομους χώρους συνολικής επιφάνειας 1000 περίπου τετραγωνικών, δυο ορόφους συνολικά 1900 τ.μ. , καθώς και υπόγειο χώρο στάθμευσης 900 περίπου τ.μ. Στους ισόγειους χώρους στεγάζονται οι υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως το ΚΕΠ, το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, το πράσινο, η παιδεία. Στο ισόγειο βρίσκεται επίσης η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις.
«Ο Κορυδαλλός απέκτησε επιτέλους ένα Δημαρχείο αντάξιο των κατοίκων του, αντάξιο των κατακτήσεων της τοπικής κοινωνίας και του επιπέδου της οικονομικής και κοινωνικής του ζωής»αναφέρει ενόψει των εγκαινίων ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. «Ειδικά σήμερα, που δοκιμάζονται όλα από τις συνέπειες της κρίσης, η αυτοδιοίκηση, η κοινωνία και κυρίως οι πολίτες, η ολοκλήρωση και λειτουργία του Δημαρχείου Κορυδαλλού αποτελεί σύμβολο και απόδειξη για το τι μπορούμε να καταφέρουμε με αγώνα και συλλογική προσπάθεια».
Το σημαντικότερο όμως γεγονός είναι ότι η κατασκευή του δεν επιβάρυνε το δημοτικό προϋπολογισμό και τους κατοίκους του Δήμου, αφού χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Με τη λειτουργία του ο Δήμος Κορυδαλλού εξασφαλίζει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, αφού θα εξοικονομεί πλέον τα ποσά των ενοικίων και λειτουργικών εξόδων, που έφταναν ετησίως τα 300.00 ευρώ, για να τα διαθέσει κατά προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική.
Ο Σταύρος Κασιμάτης απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες για την εκδήλωση των εγκαινίων υπογραμμίζει ότι το «σπίτι» του Δήμου ανήκει στους πολίτες, στους εργαζόμενους και σε όλες τις γενιές Κορυδαλλιωτών, αιρετών, εργαζόμενων, δημοτών που διαχρονικά το οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν και συνέβαλαν στην κατασκευή του. Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί οι πρώην Δήμαρχοι και οι απόγονοι όσων δεν βρίσκονται στη ζωή, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που υπηρέτησαν την πόλη-εκτός της επτάχρονης δικτατορίας- καθώς και συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι.