Στις Φυλακές Αυλώνα για καλό σκοπό βρέθηκε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου. Απένειμε επαίνους σε τέσσερις κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, οι... 
οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις εφετινές Πανελλαδικές, ενώ με απόφασή του χορηγήθηκε συμβολικά ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε επιτυχόντα.

«Η προσπάθειά σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν τον δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακιές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση» τόνισε ο υπουργός.



Ο κ. Αθανασίου δεσμεύθηκε να εξετάσει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους που έχουν πετύχει σε σχολές που βρίσκονται μακριά από το κατάστημα κράτησής τους, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδές τους.

Παράλληλα ο υπουργός, όπως είπε, πρόκειται να έρθει άμεσα σε επαφή με τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία των φυλακών και να ενισχυθούν με το απαραίτητο υλικό οι θεατρικές παραστάσεις τους.

Ο κ. Αθανασίου εξήρε επίσης το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητών και δασκάλων), της διεύθυνσης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top