Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων εκφράζει η Αλέκα Παπαρήγα με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοθετήματος.

Όπως καταγγέλλει η κ. Παπαρήγα, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί...
«μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο και επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη αλλά και τα ακίνητα σ’ όλο και λιγότερα χέρια».



Η συσσωρευτική επίδραση είναι δυσβάστακτη για τη λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό εισόδημα, επισημαίνει η πρόεδρος της Κ.Ο. του Κομμουνιστικού Κόμματος, προσθέτοντας ότι ο νέος φόρος «έρχεται τη στιγμή που ο λαός στενάζει από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, το τέλος αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013, αλλά και το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων οικημάτων».

«Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση μεταφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και την ίδια ώρα σχεδιάζει νέα μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου», επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, καλώντας τον Πρωθυπουργό να λάβει υπόψη «τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου».

Πηγή: naftemporiki.gr
 
Top