Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατέληξαν σε συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η διορία που είχαν για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, όπως έγινε γνωστό από Ρεπουμπλικανούς κοινοβουλευτικούς.
Οι γερουσιαστές θα συνέλθουν μετά το μεσημέρι για να επισφραγίσουν τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου Μιτς Μακόνελ και του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ.
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων ωστόσο είπε ότι οι επικεφαλής των κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το ποιο από τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα ψηφίσει πρώτο το νομοσχέδιο για την αύξηση...
του ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
"Δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις" για τη σειρά των ψηφοφοριών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος στο Σώμα αυτό, Κέβιν Μακάρθι.
Από την πλευρά του, ένας σύμβουλος του Δημοκρατικού κόμματος είπε ότι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ τηλεφώνησαν νωρίτερα σε υπαλλήλους της Γερουσίας για να δηλώσουν ότι η Βουλή θα ψηφίσει πρώτη. Ο σύμβουλος αυτός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το δικομματικό σχέδιο στο οποίο κατέληξε η Γερουσία θα συγκεντρώσει αρκετές ψήφους και στη Βουλή και θα εγκριθεί.
 

sigmalive.com
 
Top