Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, συνάντηση  στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μεταξύ αντιπροσωπιών της Εκτελεστικής  Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας.
Στην συνάντηση και οι δύο αντιπροσωπείες  εξέφρασαν την πεποίθηση πως οι πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ελληνική κοινωνία , έχουν στοχοποιήσει  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι πλέον ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος που έχει διαλυθεί.
Στις συνθήκες αυτές  η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., η αντίσταση στις πολιτικές των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, η αντίθεση απέναντι στην οικονομική ασφυξία των  Ο.Τ.Α., ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση των κοινωνικών δομών και στις ιδιωτικοποιήσεις  οφείλουν να είναι κοινοί στόχοι και των αιρετών και των εργαζομένων .
Στην συνάντηση...
οι αντιπροσωπίες της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας  και της Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α. εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση πως τα προβλήματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. θα πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα μιας και η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα είναι η απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της μέσω της ανελέητης επίθεσης στο ανθρώπινο δυναμικό της.  
 
Top