Περισσότεροι από 600.000 άνεργοι μετανάστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες,  ζουν στη Βρετανία με κόστος  1,5 δισ. £ μόνο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας  σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η  μελέτη , που δημοσιεύεται στην σημερινή  Sunday Telegraph , δείχνει ότι ο αριθμός των ανέργων Ευρωπαίων μεταναστών που έρχονται στη Βρετανία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια  με αποτέλεσμα η χώρα να μην μπορεί να αντέξει οικονομικά  την συνεχιζόμενη εισροή τους. 
Η έκθεση των 291 σελίδων, που θα δημοσιευθεί επίσημα αυτή την εβδομάδα από τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για την απασχόληση  αποκαλύπτει στοιχεία όπως :...
• Ο αριθμός των « μη ενεργών » μεταναστών της Ε.Ε. στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 42% μεταξύ 2006 και 2012!
• Υπάρχουν καταγεγραμμένοι 611.779  "μη ενεργοί" μετανάστες της Ε.Ε. που ζούσαν στη Βρετανία πέρυσι, σε σχέση με τους 431.687 που υπήρχαν μόλις πριν από έξι χρόνια, αριθμός πληθυσμού δηλαδή ίσου με τον  πληθυσμό της Γλασκόβης!
• Ο αριθμός των μεταναστών της Ε.Ε που έρχονται στη Βρετανία χωρίς εργασία αυξήθηκε κατά 73 τοις εκατό κατά τα τρία έτη έως το 2011!
• Το τρέχον ετήσιο κόστος στο Ε.Σ.Υ. των «μη ενεργών» μεταναστών της  Ε.Ε. εκτιμάται σε 1,5 δισ. £ ( 1.800.000.000 ευρώ περίπου)!
• Αντίθετα , το εκτιμώμενο κόστος για το σύστημα υγείας της Γαλλίας  για τους "μη ενεργούς" μετανάστες της  Ε.Ε.  είναι μόλις  3.400.000 £ και μόνο η Ιταλία από τις μεγάλες χώρες  έχει σηκώσει μεγάλο βάρος για το σύστημα υγείας της, με ένα ποσόν  της τάξεως των  620.000.000 £. 
Τα στοιχεία της έκθεσης είναι η πρώτη συγκεκριμένη εκτίμηση των επιπτώσεων της μαζικής μετανάστευσης στη Βρετανία από άλλες χώρες, κυρίως από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως την Πολωνία , την Λιθουανία, την Τσεχία και την Σλοβακία καθώς και από χώρες της Μεσογείου που πλήττονται από την κρίση , όπως την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

http://online-pressblog.blogspot.gr
 
Top