Οι ειδικοί προβλέπουν πως στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο, θα σπάσουν πολλά ρεκόρ στο σπριντ, όχι μόνο από τους αθλητές αλλά και από τους θεατές. Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, χιλιάδες αλιγάτορες έχουν τις φωλιές τους σε πολύ κοντινή απόσταση από το στάδιο και όλο και περισσότεροι μαζεύονται στην περιοχή.
Υπολογίζεται πως 6.000 Κέιμαν αλιγάτορες...
κατοικούν στις λιμνοθάλασσες, της άκρως πυκνοκατοι-κημένης περιοχής δυτικά του κέντρου της πόλης. Η τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση στην πόλη οδήγησε στην αύξηση της θερμοκρασίας των νερών, παράγοντας ο οποίος ελκύει τους αλιγάτορες.

Σύμφωνα με τον βιολόγο Ρικάρντο Φρέιτας, πέρα από την αύξηση της θερμοκρασίας των νερών, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που οδήγησε στην προσέλευση τόσων πολλών τέτοιων ζώων στις λιμνοθάλασσες της πόλης." Η υψηλή θερμοκρασία είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το φαινόμενο. Κανονικά, οι αλιγάτορες θα είχαν πρόβλημα με την έλλειψη τροφής αλλά οι άνθρωποι τους ταΐζουν. Επομένως με ζεστό νερό και φαί, τα πλάσματα αυτά έχουν κάθε λόγο να αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην περιοχή".


Δείτε το σχετικό βίντεο:





 
Top