Έτοιμοι να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις φαίνεται πως είναι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αποφασίζουν σήμερα τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 στάθηκε στο πλευρό των ελληνικών οικογενειών και απευθύνηθηκε στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας πως » οι ελληνικές οικογένειες έχουν πάρα πολλά βάρη ας μην τους προσθέσουμε άλλα»...

Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε και χθες σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Οι καθηγητές προσανατολίζονται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 του μηνός.
Πιο συγκεκριμένα, οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία – 80 από τις 88 – την περασμένη Παρασκευή να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 του μήνα.
Σήμερα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ έχουν συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί μια τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Εν τω μεταξύ, σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν μαζί με τους καθηγητές μπαίνουν και οι δάσκαλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σήμερα, αύριο και μεθαύριο.
Αύριο, θα συναντηθούν με την ΟΛΜΕ.

Αύριο το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για το Λύκειο, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι.
 
Top