Βάσει σχετικών εγγράφων που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Science, αποκαλύπτεται ότι σε «κάθε κυβικό πόδι » του εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη, «εμπεριέχονται δύο όγδοα του γαλονιού νερό σε υγρή μορφή, αν και τα μόριά του δεν είναι ελεύθερα προσβάσιμα, αλλά βρίσκονται ενσωματωμένα με διάφορα μέταλλα».
Οι επιστήμονες της NASA, αναφέρει ο βρετανικός Guardian, ελπίζουν ότι η εν λόγω ανακάλυψη θα βοηθήσει στην διεξαγωγή μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στον Άρη...

Το ρόβερ «Curiosity» βρίσκεται στον Άρη από τον Αύγουστο του 2012 και συνεχίζει τις έρευνες σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό του πλανήτη, που ονομάζεται «Gale Crater».
Ο δρ. Laurie Leshi, κοσμήτορας του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου του Rensselaer ανέφερε:
«Μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι ο Άρης είναι ένας ΄στεγνός΄ πλανήτης. Μπορείτε να καταλάβετε τον ενθουσιασμό μας για αυτή την ανακάλυψη».
Οι επιστήμονες πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί στο εάν η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στον εποικισμό του Κόκκινου Πλανήτη.
Όπως είπαν, εκτός από μόρια νερού, το Curiosity ανακάλυψε και στοιχεία που ενδεχομένως να είναι τοξικά και θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

 
Top