Στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού πιστεύουν ότι θα οδηγηθούν επιστήμονες από τη Σκοτία χάρη στην ανακάλυψη ενός τύπου αντισωμάτων που υπάρχει μόνο στο αίμα του καρχαρία!
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Άμπερντιν διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα IgNAR μπλοκάρουν την ανάπτυξη του καρκίνου, γι’ αυτό και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν την ικανότητα να αναστείλουν τη δράση των μορίων HER2 και HER3, που βρίσκονται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων.
Όταν τα μόρια αυτά συνεργάζονται, τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται και έτσι η ασθένεια εξελίσσεται.
Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα αντισώματα από το αίμα του καρχαρία μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη των κυττάρων αυτών.
Έτσι, αυτόν τον καιρό ξεκινούν...
τις σχετικές έρευνες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Association for International Cancer Research, η οποία χρηματοδοτεί έρευνες για τον καρκίνο που γίνονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Όπως είπε στη Daily Telegraph η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Helen Dooley, «τα αντισώματα IgNAR παρουσιάζουν ενδιαφέρον επειδή ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται σε ιούς και παράσιτα είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον που χρησιμοποιούν τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού».
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η περιοχή με την οποία προσκολλώνται σ’ αυτά είναι πολύ μικρή, γι’ αυτό και καταφέρνουν να φτάσουν σε σημεία όπου τα ανθρώπινα αντισώματα δεν χωράνε.
Οι έρευνες θα έχουν διάρκεια τριών ετών, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελούν μόνο το πρώτο βήμα μιας μεγάλης διαδικασίας που είναι βέβαιοι ότι θα τους οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.


naftemporiki.gr
 
Top