Ο Δήμος Κερατσινίου έχει μία και μοναδική παραλία για μπάνιο, στην περιοχή «Βοτσαλάκια» επί της οδού Κοντοπούλου, κοντά στα «Τσιμέντα Ηρακλής, και τις εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ στα σύνορα με τον πρώην Δήμο της Δραπετσώνας. Θα περίμενε κανείς να υπάρχει μία προσοχή και επιμέλεια καθαριότητας.
Αμ, δε! Η κατάσταση σε όλο το μήκος του δρόμου είναι, το ολιγότερο, απαράδεχτη.
Α. Στη γέφυρα, λίγο μετά την είσοδο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, έχουν κατασκηνώσει τσιγγάνοι και έχουν μετατρέψει την περιοχή σε χωματερή. Πριν λίγες μέρες, πήραν τα λιγοστά εκεί δέντρα φωτιά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Β. Έξω από την «πλαζ Βοτσαλάκια» τα σκουπίδια σχηματίζουν μικρό λόφο. Απέναντι, υπάρχει οίκημα τσιγγάνων. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Ο χώρος καθαρίστηκε στις 1-8-13 και έκτοτε τα σκουπίδια παραμένουν έξω από τον μοναδικό μπλε κάδο, που καθαρίστηκε –μόνο αυτός!- Στα μέσα Αυγούστου...
Γ. Τα αλσύλλια στο τέρμα της οδού Κων/νου Παλαιολόγου, λίγο κοντά στην ακτή, ήταν γεμάτα ξερόχορτα. Αυτά καθαρίστηκαν από τον Δήμο, αν και είναι ευθύνη τής Περιφέρειας. Αλλά, τα σκουπίδια στην άκρη του τελευταίου αλσυλλίου παραμένουν από μήνες ακίνητα και… ανίκητα!...
Δ. Ο χώρος, δίπλα στο γήπεδο Α..Ο. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ είναι μονίμως κατειλημμένος από μπάζα και… στολισμένος με σκουπίδια που πλουσιοπάροχα αποτίθενται από τους… ευγενείς συμπολίτες μας! Από εκεί φαίνεται ότι δεν καταδέχονται να περάσουν τα φορτηγά αποκομιδής του Δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου.
Να βγει συμπέρασμα; Ο δήμαρχος Λουκάς Τζαννής και ο υπεύθυνος Αλέξης Ατσάρος καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, όπως δείχνουν τα πράγματα. Όμως, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στα φορτηγά αποκομιδής, που δεν κάνουν το καθήκον τους. Και υπάρχει το τηλέφωνο 1567 που παίρνει τα τηλέφωνα καταγγελίας και…(;)
Και υπάρχουν βέβαια οι ανεύθυνοι πολίτες, που διαμαρτύρονται αν κάποιος πετάξει έξω από το σπίτι τους μια σακούλα ή ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά πολύ… πρόθυμα γεμίζουν τους δημόσιους χώρους με όγκους σκουπιδιών, ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό του παλαιού δημάρχου Κερατσινίου Γιώργου Χάσκα: πρέπει, πίσω από κάθε πολίτη να βρίσκεται και ένας αστυνομικός;
Και τέλος, μην ξεχνάμε την μόνιμη πληγή των λεγομένων Ρωμά ή Αθιγγάνων ή Γύφτων που ρυπαίνουν, αφοδεύουν στα συσσωρευμένα σκουπίδια και εκεί τρώνε και κοιμούνται. Και κανείς δεν τολμάει να τους θίξει, γιατί ο δείνα πολιτικός –τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια;- θα τον καταγγείλει για ρατσισμό!
Και είδαμε τι έγινε τις προάλλες στο 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, κάτωθεν του οποίου υπήρχε καταυλισμός των Ρωμά(!). Όταν επετεύχθη, με ενέργειες του τότε γυμνασιάρχη Γιώργου Σαρλάπη, η εκκένωση της… ειρηνικής κατασκήνωσης, ποντίκια κατέκλυσαν τον χώρο του Σχολείου. Ευτυχώς, η αντίδραση του φιλότιμου γυμνασιάρχη υπήρξε άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Μετά τιμής
 
Top