Σύμφωνο συνεργασίας με στόχο την προαγωγή και διατήρηση της δημόσιας υγείας, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Κορυδαλλού και του εθελοντικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών «Σύμμαχοι Υγείας». Το σύμφωνο υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννη Τούντα, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου...
Η συνεργασία περιλαμβάνει την φροντίδα και ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους, άπορους συμπολίτες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι εξαναγκάζονται πολλές φορές να παραμελούν την υγεία τους με μη αναστρέψιμες, τις περισσότερες φορές, επιπτώσεις.


Στο πρόγραμμα «Σύμμαχοι Υγείας» συμμετέχουν εθελοντές γιατροί πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ενισχύσουν την κοινωνική πολιτική του Δήμου, όπως τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων, την παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στους μαθητές των σχολείων, στα ΕΔΑΠΕ, καθώς και τις δράσεις σε τμήματα του γενικού πληθυσμού.
 
Top