Έναν φρύνο που προσπαθεί να καταβροχθίσει μια νυχτερίδα φωτογράφισε ο δασοφύλακας  Yufani Olaya στο εθνικό πάρκο Cerros de Amotape στο βορειοδυτικό Περού.
Ο δασοφύλακας έδειξε την φωτογραφία στον βιολόγο Phil Torres που εργάζεται στο ερευνητικό κέντροTambopata στον Περουβιανό Αμαζόνιο...

Όπως δήλωσε ο βιολόγος όταν αντίκρισε τη φωτογραφία, αυτή είναι ενδεχομένως η πρώτη καταγραφή φρύνου Bufo marinus να τρώει νυχτερίδα.
Ο φρύνος Bufo marinus, που ονομάζεται και γιγάντιος νεοτροπικός φρύνος, ζει στην κεντρική και νότια Αμερική και έχει ασυνήθιστο διατροφολόγιο αφού τρέφεται με ζωντανή αλλά και νεκρή ύλη.
Το γεγονός ότι είναι αδηφάγος τον έχει βοηθήσει να κυριαρχήσει ως ξενικό είδος σε μακρινές περιοχές όπως η Αυστραλία.
Ωστόσο η φωτογραφία προκαλεί έκπληξη, αφού δεν είναι εύκολο για έναν φρύνο να πιάσει θηράματα που πετούν τόσο ψηλά από το έδαφος όσο οι νυχτερίδες.
Η νυχτερίδα στη φωτογραφία πιθανότατα ανήκει στο είδος Molossus molossus, που ζει στο βόρειο τμήμα της Νοτίου Αμερικής.
Ο δασοφύλακας εικάζει πως η νυχτερίδα έψαχνε για έντομα κοντά στο έδαφος, όταν προσγειώθηκε στο στόμα του φρύνου.
Σχολιάζοντας τη φωτογραφία, ο Rachel Page, ερευνητής στο Τροπικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν στον Παναμά, δήλωσε ότι ορισμένοι φρύνοι και βάτραχοι συστηματικά «στήνονται» έξω από σπηλιές για να πιάσουν νυχτερίδες.
Βέβαια οι νυχτερίδες δεν είναι πάντα τα θύματα στο ζωικό βασίλειο αφού ορισμένα είδη, όπως η νυχτερίδα Trachops cirrhosus, τρέφονται με φρύνους.
Πάντως η ιστορία έχει αίσιο τέλος για τη νυχτερίδα της φωτογραφίας. Ο φρύνος δεν κατάφερε να την καταπιεί ολόκληρη και τα παράτησε. Η νυχτερίδα πέταξε μακριά και είναι καλά στην υγεία της.
econews
 
Top