Έξι στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πέσει θύματα της κρίσης και ιδιαίτερα της ύφεσης στην αγορά και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα που διενήργησε η Marc AE για λογαριασμό...
της ΓΣΕΒΕΕ, διαπιστώθηκε πως έξι στους δέκα μικρομεσαίοι επιχειρηματίες προχωρούν σε «στάση πληρωμών» έναντι των εφοριών, των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να τα κρατικά έσοδα να «βουλιάζουν»...



Η έρευνα αυτή, προκαλεί ανησυχία καθώς ο κλάδος της ελληνικής οικονομίας «αργοσβήνει», με αποτέλεσμα να έρχονται νέα «λουκέτα» και αύξηση της ανεργίας: Το δεύτερο εξάμηνο του έτους εκτιμάται ότι θα κλείσουν 40.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν 85.000 με 90.000 θέσεις συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί). Από αυτές οι μισές, 45.000, είναι θέσεις μισθωτής εργασίας, αναφέρει η έρευνα.

Ως κύρια αιτία της αδυναμίας να ανταποκριθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στις υποχρεώσεις τους, η έρευνα δείχνει την τραγική πτώση των πωλήσεων αλλά και την έλλειψη ρευστότητας, λόγω της οποίας περίπου 110.000 εταιρείες δεν καταβάλλουν έγκαιρα τους μισθούς στους εργαζόμενους τους.

Πηγή:  anatropinews.gr
 
Top