Το προφίλ που διατηρεί στο Facebook απενεργοποίησε προσωρινά, όπως ανέφερε, η Λένα Διβάνη, λίγες μόλις ημέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε από το επίμαχο σχόλιο περί «τζαμπατζή» που έγραψε η συγγραφέας στο twitter για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη.
Το περιβόητο σχόλιο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες του Facebook να κατακλύσουν με μηνύματα και σχόλια αρνητικά τη σελίδα της Διβάνη στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Κάτι, που προφανώς οδήγησε τη συγγραφέα στην απόφαση να την «κατεβάσει», έστω και προσωρινά.
Υπενθυμίζουμε το ακριβές σχόλιο της Λένας Διβάνη:...
"Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό".
Φυσικά οι συστημικοί "κουλτουριάρηδες" της ελληνικής Αριστεράς, Πέτρος Τατσόπουλος και Χρήστος Χωμενίδης, έσπευσαν τότε στα κοινωνικά δίκτυα να υπερασπιστούν τη Λένα Διβάνη, η οποία χαρακτήρισε "τζαμπατζή" τον άτυχο 19χρονο που πήδησε από το τρόλεϊ, κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων και σκοτώθηκε.
Πάντως, μετά το πρώτο κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το σχόλιό της για τον 19χρονο ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, για ένα εισιτήριο, η συγγραφέας με κείμενό της μέσω του protagon έδωσε μία πρώτη απάντηση, αναφέροντας ότι όταν το έγραψε δε γνώριζε ότι το παιδί ήταν νεκρό.
Και αυτό το κείμενό της ξεσήκωσε δεύτερη θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να εξαπολύουν νέα επίθεση και να σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι μία σκέτη συγγνώμη θα ήταν προτιμότερη...
 
Top