Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε... Μεξικό και να απορρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που να θυμίζουν χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με ανεργία στο 30% και μισθούς που κυμαίνονται από 300 έως 600 ευρώ εξαπέλυσε από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...
Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, «ο οποίος έχει τώρα σταματήσει της τηλεπωλήσεις και ασχολείται με το πόσο θα βάλει το εισιτήριο στα νοσοκομεία και πόσα θα κλείσει ή θα συγχωνεύσει, που έλεγε ότι αυτές είναι επιλογές που θα τις κάναμε ακόμα κι αν δεν είχαμε μνημόνιο και ότι αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της αντίληψής μας».
Όπως είπε o κ. Τσίπρας «η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο σε αυτό μοντέλο βαρβαρότητας και ακολουθεί και η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και κατά την άποψή μας αυτό θα πάει και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ενδεχομένως και στο Βορρά».
Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη Γερμανία για την ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας είπε ότι από τη μια είναι το τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το μείγμα της πολιτικής που ασκείται τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα και από την άλλη καταρρίπτει το μύθο της επιτυχίας και της επιστροφής στις αγορές που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση. Αρχικά πριν από 15 ημέρες, επισήμανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, διέρρευσαν την έκθεση της Bundesbank για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πριν από 10 ημέρες το διέψευσαν και τώρα έρχεται ο κ. Σόιμπλε και το ανακοινώνει.
«Η κυβέρνηση μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση, στη μετατροπή της χώρα σε μια αποικία χρέους, σε νέα δεινά, σε νέα δεσμά, σε νέα δάνεια που επιβαρύνουν και θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για έναν ακήρυχτο πόλεμο με θύματα συνανθρώπους μας.
Το Μνημόνιο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, δεν ήταν το μέσο για την έξοδο από την κρίση αλλά ο πραγματικός στόχος για την εγκαθίδρυση των πολιτικών της λιτότητας, της εργασιακής βαρβαρότητας και της «μεγάλης κερδοφορίας αετονύχηδων που θα έρθουν να αξιοποιήσουν το δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία της χώρας».
Από τα «βέλη» του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε το ΤΑΙΠΕΔ για το οποίο είπε ότι είναι η μεταφορά στην Ελλάδα του «Σχεδίου Κόμπρα» που εφαρμόστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1980 για την εκποίηση της τότε Ανατολικής Γερμανίας.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε για άλλη μια φορά την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων στα προ Μνημονίου ισχύοντα, ενώ εκτίμησε ότι τα τρία μέτωπα Αυτοδιοίκηση, Παιδεία και Υγεία θα είναι τα μέτωπα μιας μεγάλης σύγκρουσης το αμέσως επόμενο διάστημα με τις κυβερνητικές επιλογές.