Η στρογγυλοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ του ανέβασε το ταβάνι στο 40%!
Η στρογγυλοποίηση των θέσεων και η διάλυση των Συνιστωσών, έκανε καλό στο ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του, κίνηση που είχε μεγάλο ρίσκο αλλά του βγήκε.
Και αυτό καταγράφηκε σε δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το Συνέδριο, τα αποτελέσματα των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν.
Αυτό που διαπιστώθηκε από τις έρευνες ήταν, ότι ο προβληματισμός που υπήρχε από την πανσπερμία των απόψεων, η οποία θόλωνε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις στα κρίσιμα θέματα για την παραμονή στην Ευρωζώνη και το τι θα κάνει με το Μνημόνιο, έχει σχεδόν μηδενιστεί. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει μεγαλύτερη βάση προς την οποία απευθυνόταν μέχρι πριν το Συνέδριο.
Από τις μετρήσεις που έχουν γίνει προκύπτει...
ότι το ταβάνι από 30% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το Συνέδριο, ανέβηκε μετά την μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα και την αυτοδιάλυση των Συνιστωσών στο 40%, που σημαίνει ότι ανέβηκε και το ποσοστό του.
Το συμπέρασμα από αυτή την καταγραφή είναι ότι οι Συνιστώσες δεν είχαν καμία αυτόνομη επιρροή, απλώς είχαν κάποια απήχηση ως συμμετέχοντες κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπολογίζεται ότι η δράση των Συνιστωσών αφαιρούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στις 5 μονάδες.


To Παρόν
 
Top