Χαμένοι από την αξιολόγηση βγαίνουν οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου που η τρόικα θα φτάσει ξανά στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα...
13.500 υπαλλήλων.
Οι υπόλοιποι 11.500 θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μετά τον Δεκέμβριο...
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", σημαντικό κριτήριο για τη μοριοδότηση αποτελεί ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσια Διοίκηση.
Μοριοδοτείται λοιπόν η διαδικασία πρόσληψης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή διορισμού σε θέση μόνιμου προσωπικού και όχι η μετατροπή της σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι χαμένοι με το καλημέρα σας από την αξιολόγηση βγαίνουν οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν είτε με το νόμο του 2000 είτε με το διάταγμα του 2004 ή με άλλους νόμους σε αορίστου χρόνου.
Αυτοί οι υπάλληλοι οι οποίοι είναι περίπου 120.000 χάνουν μονομιάς 30 μόρια κατά την αξιολόγηση.
Όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και όσοι αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ή την Εθνική Σχολή Δημόσιας Αυτοδιοίκησης θα λάβουν τα περισσότερα μόρια κατά τη διαδικασίας αξιολόγησης.
Πολλά μόρια παίρνουν και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών με την προϋπόθεση η εργασία τους να είναι σε συναφές αντικείμενο με τους τίτλους σπουδών τους.
Επίσης προβλέπεται η αφαίρεση 30 μορίων για όσους υπαλλήλους έχουν εμπλακεί σε πειθαρχικό ενώ κερδισμένοι βγαίνουν οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.
Πηγή: epikaira.gr