Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πολύ κοντά σε μια μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο αριστεροπόδαρος μέσος της Τότεναμ...
αναμένεται να ντυθεί στα λευκά της Βασίλισσας, με τους μερένγκες για άλλη μια φορά να πραγματοποιούν την ακριβότερη μεταγραφή του κόσμου. Μάλιστα, οι τρεις προηγούμενες ακριβότερες μετακινήσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είχαν και πάλι χρώμα… Μαδριλένικο, στην προσπάθειά τους να σπάσουν την πρωτοκαθεδρία της Μπαρτσελόνα. Δείτε τις δέκα ακριβότερες μεταγραφές του κόσμου, σύμφωνα με τη Daily Mail...



10. Τζιανλουίτζι Λεντίνι (15.000.000 ευρώ) – 1992
«Ποιος είναι αυτός;», θα αναρωτηθούν εύλογα οι νεότεροι… Ίσως και οι παλαιότεροι να λένε «κάτι μου λέει το όνομα, αλλά…». Όχι, δεν είναι δείγμα γεροντικής άνοιας. Απλά οι Μιλανέζοι επένδυσαν σε έναν τυπά, που είχε όλα τα φόντα να δημιουργήσει ένα τεράστιο μηχανισμό marketing γύρω του αλά Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ήταν ομορφόπαιδο, αλλά θα έπρεπε –που και που- να πατάει και λίγο χόρτο.
Το κακό είναι πως είχε πολλές ατυχίες, με πιο σοβαρή αυτή του αυτοκινητικού που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Τότε ήταν 24, όλα τα ιταλικά media ήταν στραμμένα πάνω του, αφού η μεταγραφή του ήταν η ακριβότερη του κόσμου. Η μετακίνησή του από την Τορίνο στη Μίλαν στοίχισε περίπου 15 εκ. ευρώ.

9. Άλαν Σίρερ (17.200.000 ευρώ) – 1996
Ίσως ο πιο καυτός Άγγλος στράικερ των late 90’s. Έχοντας πάρει από το χέρι –με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο- την άσημη Μπλάκμπερν, καταφέρνει στην πρώτη χρονιά του στην Premier League να τερματίσει δεύτερη και την επόμενη σεζόν να πάρει το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, που τότε έχτιζε την αυτοκρατορία της.
Ο δεινός σκόρερ και μετέπειτα αρχηγός των «λιονταριών», πήρε μεταγραφή για το Νιούκαστλ, κάνοντας τους ανθρακωρύχους να πληρώσουν τρελά λεφτά για την εποχή… Συγκεκριμένα 17,2 εκ. ευρώ. Πρωτάθλημα, πάντως, δεν πήραν…

8. Ρονάλντο (22.500.000 ευρώ) -1997
Το «Φαινόμενο» βρίσκεται στην καλύτερη του ηλικία… Η σάρκα του είναι κολλημένη στα κόκκαλα και δεν υπάρχει αμυντικός που να μπορεί να τον τζατζάρει. Είναι ο καλύτερος του κόσμου, τη δεδομένη στιγμή, και δεν έχει ακόμη κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
Ο Μάσιμο Μοράτι ψάχνει απεγνωσμένα ένα πρωτάθλημα, να ξορκίσει και αυτός το φάντασμα του πατέρα του. Και στο πρόσωπό του Ρονάλντο βλέπει τον σέντερ φορ που θα βάλει 30 γκολ και θα του πάει την κούπα στην έπαυλή του, στο Μιλάνο. Δυστυχώς, θα έπρεπε να περιμένει κάποια χρόνια ακόμη…

7. Ντενίλσον (25.000.000 ευρώ) – 1998
Ένας ακόμη Βραζιλιάνος, αλλά οι συγκρίσεις με τον Ρονάλντο σταματάνε ακριβώς εδώ. Οι Σεβιγιάνοι της Ρεάλ Μπέτις, ακόμη κλαίνε τον πακτωλό των εκατομμυρίων που ξόδεψαν για να τον… αρπάξουν (;) από τα μεγάλα ευρωπαϊκά clubs που τον κυνηγούσαν.
Ήταν τότε που «έλαμψε» στα γήπεδα της Γαλλίας, πηγαίνοντας στο σημαιάκι του κόρνερ για να κάνει τα «μαγικά» των free stylers που κάνουν στην παραλία της Copa Cabana οι ποζεράδες για να ρίξουν τα γκομενάκια με τα brasilian…

6. Κρίστιαν Βιέρι (37.000.000 ευρώ) – 1999
Ο «Μπόμπο» είναι ο κορυφαίος ιταλός στράικερ και ο Μοράτι, είπαμε, ψάχνει τον παίκτη που θα του φέρει το πρωτάθλημα. Ο Βιέρι σκόραρε ακατάπαυστα με τη φανέλα των «νερατζούρι», από όλες τις πιθανές θέσεις, με όλους τους πιθανούς τρόπους. 143 συμμετοχές, 103 γκολ…
Για 6 χρόνια ταλαιπωρούσε τις ιταλικές άμυνες, κάνοντας απόσβεση στα 37 εκ. ευρώ που επένδυσε ο ιδιοκτήτης της Pirelli για να τον πάρει από τη Λάτσιο.

5. Ερνάν Κρέσπο (40.000.000 ευρώ) – 2000
Ένας Αργεντίνος είναι η «απάντηση» των «λατσιάλι» ένα χρόνο μετά τη φυγή του Βιέρι. Ο Ερνάν Κρέσπο αφήνει το… «χωριό της παρμεζάνας» για να πάει στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Ο Σέρτζιο Κρανιότι έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα την προηγούμενη χρονιά, φέρνοντας ό,τι κυκλοφορούσε στο Ολύμπικο . Ιβάν ντε λα Πένια (14,5 εκατ. ευρώ), Ντέγιαν Στάνκοβιτς (15 εκατ. ευρώ), Σίνισα Μιχάιλοβιτς (17 εκατ. ευρώ), Μαρσέλο Σάλας (17,5 εκατ. ευρώ) και Κριστιάν Βιέρι (25 εκατ. ευρώ), Φερνάντο Κόουτο (3,4 εκατ. ευρώ), Σέρτζιο Κονσεϊσάο (9 εκατ. ευρώ).
Με την προσθήκη του Κρέσπο, οι «γαλάζιοι» πανηγυρίζουν πρωτάθλημα έπειτα από 16 χρόνια, ενώ κατακτούν και το κύπελλο.

4. Λουίς Φίγκο (43.000.000 ευρώ) – 2000
Η μεταγραφή του Κρέσπο στη Λάτσιο είναι για λίγες ημέρες η ακριβότερη όλων των εποχών. Και αυτό γιατί μια… προαιώνια κόντρα αναζωπυρώνεται. Ο Λουίς Φίγκο, ο υπαρχηγός της Μπάρτσα φεύγει για τα εκατομμύρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον «υπόσχεται» αν εκλεγεί… Εκλέγεται, πληρώνει τη ρήτρα και καταφέρνει να κάνει έξαλλη την Καταλονία. Ο Φίγκο είναι ο «προδότης», τυπώνονται χαρτονομίσματα με το πρόσωπό του, ενώ στην πρώτη του επίσκεψη με τη φανέλα των «μερένγκες» στο Καμπ Νου, πηγαίνει να εκτελέσει κόρνερ και οι οπαδοί των μπλαουγκράνα του πετάνε… γουρουνοκεφαλή.

3. Ζινεντίν Ζιντάν (61.000.000 ευρώ) – 2001
Ο εμβληματικός αρχηγός των «τρικολόρ», ο διάδοχος του Μισέλ Πλατινί, εγκαταλείπει το Τορίνο και τα ασπρόμαυρα της Γιουβέντους, για τη Μαδρίτη και τους «μερένγκες». Η Ρεάλ χτίζει γύρω του, τους «γκαλάκτικος» και εκείνος ανταποκρίνεται, με κορυφαία στιγμή του το εκπληκτικό βολ πλανέ στο νικηφόρο τελικό του Champions League, εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν, το 2002.
Ο Γαλλοαλγερινός θα κλείσει την καριέρα εκεί, έχοντας κάνει απόσβεση την επένδυση του Πέρεθ, με τις 225 εμφανίσεις και τα 49 γκολ.

2. Ρικάρντο Κακά (68.500.000 ευρώ) – 2009
Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να σπάσει το ρεκόρ της μεταγραφής του Ζιντάν και είναι πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης που… ζαλίζει την Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα σαρώνει τους τίτλους και ο Κακά μοιάζει ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Ζιντάν, που από τη στιγμή που αποσύρθηκε δεν βρέθηκε κάποιος ικανός να τον αντικαταστήσει.
Οι προσδοκίες των Μαδριλένων δεν επαληθεύονται, καθώς μια σειρά τραυματισμών βγάζουν εκτός ρυθμού τον βραζιλιάνο «μάγο», που ποτέ δεν θα πιάσει –ούτε καν- το 80% της απόδοσής του στη Μίλαν.

1.Κριστιάν Ρονάλντο (93.900.000 ευρώ) 2009
Η τρέλα των Μαδριλένων για να επανακτήσουν τα πρωτεία στην Ευρώπη, αλλά και στην Ισπανία, οδηγεί σε νέο σπάσιμο του –δικού τους- ρεκόρ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφήνει το βροχερό Μάντσεστερ για την ηλιόλουστη Μαδρίτη. Γίνεται η νέα «μηχανή που κόβει χρήμα», αλλά η συγκομιδή τίτλων παραμένει… φτωχή!
Ο Πορτογάλος, πάντως, έχει πετύχει 146 γκολ σε 135 εμφανίσεις με τη φανέλα της «Βασίλισσας», πράγμα που σημαίνει πως δεν αποδείχθηκε άλλη μια… πατάτα.
 
Top