[Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου]
Μέσω διαδικτύου (internet) θα λαμβάνουν, για πρώτη φορά από φέτος, βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση και οι συνταξιούχοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), καθώς ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας (στην ιστοσελίδα www.nat.gr), που επιτρέπει στους Συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΝΑΤ-ΚΕΑΝ, για όλες τις κατηγορίες σύνταξης  (γήρατος, αναπηρίας ,θανάτου ).  Η νέα υπηρεσία, θα εξυπηρετεί...
και τους συνταξιούχους ΝΑΤ-ΚΕΑΝ, που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΝΑΤ στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν Ταχυδρομικά από τις Υπηρεσίες του ΝΑΤ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 04-06-2013, 15:40

Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ ενόψει της υποβολής της φορολογικής δήλωσης 2013 που ξεκίνησε μέσω του TAXIS, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται ότι, η χορήγηση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται (δηλαδή θα λαμβάνουν τις βεβαιώσεις των συντάξεων τους εκτυπωμένες) από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Φέτος είναι η τελευταία φορά που εφαρμόζεται η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων «Ήλιος» θα αποστέλλεται στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τα ποσά των συντάξεων που έχουν καταβληθεί, θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων.
[Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Η Βεβαίωση Αποδοχών που εκδίδεται, είναι ΕΝΙΑΙΑ για ΝΑΤ-ΚΕΑΝ.
Για την εκτύπωση της βεβαίωσης αποδοχών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε:
 -τον Α. Φ. Μ.      (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου )
 -τον Α. Μ. Κ. Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης )
 -τον Α. Μ. Σ       (Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου )

Το ΝΑΤ ενημερώνει ότι δεν απαιτείται η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του portal για την έκδοση των βεβαιώσεων σύνταξης.
Η βεβαίωση αποδοχών που εκτυπώνεται δεν χρειάζεται επικύρωση.

www.nat.gr/site/categories/Ipiressies_nat/annualReport.csp
 
Top