«Ξεμένει από χρήματα η ελληνική διάσωση;», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου των Financial Times, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι το ΔΝΤ πιέζει και για τρίτο πακέτο προς τη χώρα μας, το οποίο ωστόσο, δύσκολα θα δεχθούν οι χώρες του Βορρά.
«Πόσο ακριβώς εκτός τροχιάς βρίσκεται το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 172 δισ. ευρώ;»...
διερωτώνται οι FT, παραπέμποντας σε πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας το οποίο αποκάλυπτε ότι το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 3 με 4 δισ. ευρώ. Μια είδηση, ωστόσο, την οποία έσπευσαν να διαψεύσουν κορυφαίοι αξιωματούχοι.
« Τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ράις είπαν ότι εν θα υπάρξει έλλειμμα – εφ ‘όσον το ΔΝΤ είναι σε θέση να δώσει το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης έως το τέλος του Ιουλίου. Γιατί; Λόγω του νέου χρηματοδοτικού κενού, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα έχει χρήματα έως τον Ιούλιο του 2014. Το ΔΝΤ πρέπει να έχει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται πλήρως για 12 μήνες αλλιώς δε θα μπορεί να εκταμιεύσει ρευστό και έτσι μετά τον Ιούλιο, θα πρέπει να αναστείλει τις πληρωμές προς την Ελλάδα», εξηγούν.

 
Top