Με αφορμή την υπόθεση της 13χρονης από τα Σπάτα ξανά αναπτύσσεται ελληνική μπουρδολογία για προστασία στο facebook  κλπ
Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι οτι το facebook και το κάθε facebook είναι επέκταση της πραγματικής ζωής και τα μέτρα σχεδόν παναμοιότυπα για τους ανήλικους και όχι μόνο .
Καταρχήν το facebook απαγορεύει την χρήση σε άτομα κάτω των 13 ετών ...

Πόσοι το τηρούν στην Ελλάδα ! Και πόσοι είναι αυτοί που στην Ελλάδα εκθέτουν  τα παιδιά τους μέσω των προφίλ τους ..με φωτογραφίες τους.... Δεν αρκεί οι ανωνυμία η μη χρήση στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα ...για να γίνει το κακό . Ούτε μπορεί οι κάθε εταιρία που διαχειρίζεται το facebook να κόβει η να προλαμβάνει τα πάντα μέσα σε αυτό .
Ούτε υπάρχουν μηχανισμοί πρόληψης ... Οι διωκτικές αρχές ανά τον κόσμο που έχουν πραγματική  γνώση και εμπειρία πάνω στο διαδίκτυο συνήθως λειτουργούν κατασταλτικά ...και αφού γίνει ένα γεγονός ... Οπότε δεν υπάρχει άμεση προστασία από τις αρχές ...Απλά οι αρχές έχουν την δυνατότητα να δράσουν αφού τους επισημανθεί μία παράνομη δραστηριότητα και μέσω αυτής να βρουν και παρακλάδια ...Η να πέσουν πάνω σε ενα τυχαίο  γεγονός.
Οπότε η προστασία είναι ατομική για ενηλίκους  και οικογενειακή όταν πρόκειται για ανηλίκους .
Λίγοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα δίκτυα πλέον λειτουργούν και μέσω των κινητών τηλεφώνων τα λεγόμενα smartphones κλπ με εύκολα και προσιτά εργαλεία .
Μάλιστα είναι πλέον δημοφιλείς οι προσβάσεις των νέων και κύρια των ανήλικων μέσα από τις smartphone συσκευές . Οπότε δεν υπάρχει ο έλεγχος από τους γονείς...
Δεν είναι οι κακές εταιρίες και οι κακόβουλοι ...διαχειριστές αυτών των ιστότοπων που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα.
Άλλωστε διαδικτυακά είναι πιο περιορισμένα σε σχέση με την συμβατική συχνότητα τα περιστατικά των   εγκληματικών ενεργειών κατά ανηλίκων και οι κίνδυνοι έμμεσοι . Ενώ διαδικτυακά μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να υπάρξει αντιμετώπιση ...αν υπάρχει συστηματικός έλεγχος από την οικογένεια
κλπ
Άρα είτε στο facebook είτε στην πραγματική κοινωνική ζωή οι κίνδυνοι για τους ανηλίκους είναι ίδιοι
και ο τρόπος πρόληψης ο ίδιος . Η κοινωνική και η διαδικτυακή ζωή είναι μόνο ένα κλικ μακρυά...
 
Top