Ας θέσουν πιο ρεαλιστικούς στόχους στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σύντομα, όπως αυτόν της δεύτερης θέσης, η οποία για το κόμμα Σαμαρά δεν είναι εξασφαλισμένη ”
Στο πρόσφατο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός Αντώνης
Σαμαράς, με μοναδικό πλέον κοινοβουλευτικό έρεισμα το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου και κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξαιρετικά εύθραυστη έκανε λόγο για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας...

Τώρα, οι συνοδοιπόροι, αυλικοί και λοιποί συμπαραστάτες του Αντώνη Σαμαρά προχωρούν ένα βήμα παραπάνω κάνοντας λόγο για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Αυτές τους τις εκτιμήσεις τις διατυπώνουν είτε δημόσια, μέσω αρθρογραφίας, είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Στην προεκλογική περίοδο, πριν από τις εκλογές του Μάη του 2012, στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά υπήρχε παρόμοια διάχυτη αισιοδοξία. Κάποιοι συνεργάτες του σημερινού πρωθυπουργού, όταν στο μέγαρο της λεωφόρου Συγγρού έφταναν δημοσκοπήσεις οι οποίες έδειχναν ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κινούνταν σε ιστορικά χαμηλά, οργισμένοι και αμφισβητώντας τα στοιχεία τις έσκιζαν υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αγγίξει ποσοστό μεγαλύτερο του 35%, αλλά και να επιτύχει αυτοδυναμία. 

Τελικά η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε ιστορικό χαμηλό, μόλις 18% και κάτι ψηλά και η απογοήτευση του Αντώνη Σαμαρά ήταν κάτι παραπάνω από φανερή το βράδυ των εκλογών της 6ης Μάη. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει το λάθος και είχε εμπιστευθεί το επιτελείο του και είχε καλλιεργήσει ο ίδιος υψηλές προσδοκίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία μπορούσε σε φυσιολογικές συνθήκες να συγκεντρώσει ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από εκείνο του κομματιδίου της Πολιτικής Άνοιξης. Μάλιστα τότε, εξαιτίας της λανθασμένης επικοινωνιακής στρατηγικής και όχι μόνο από την πλευρά του επιτελείου του Αντώνη Σαμαρά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε καταφέρει και είχε επιτύχει συσπείρωση της τάξης του 50%, το οποίο είναι ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό για κόμμα εξουσίας.

Σήμερα, αφού κατέρρευσε ο μύθος του "πανίσχυρου" Σαμαρά, που οι ίδιοι οι "Σαμαρικοί", οι ελάχιστοι "Σαμαρικοί", καλλιέργησαν στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, πρόσωπα της αυλής του Σαμαρά επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο τα όνειρά τους για αυτοδύναμο κόμμα Σαμαρά. 

Το Periodista.gr συμβουλεύει ειλικρινά και καλοπροέραιτα τους συνεργάτες, συνοδοιπόρους, αυλικούς και φίλους του Αντώνη Σαμαρά να θέσουν πιο ρεαλιστικούς στόχους στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σύντομα, όπως αυτόν της δεύτερης θέσης, η οποία για το κόμμα Σαμαρά δεν είναι εξασφαλισμένη. 

 
Top