Ρεπούση_έγγραφο
Του Γιάννη Ντάσκα

Εισέπραξε η Μαρία Ρεπούση μαζί με την βουλευτική αποζημίωση και μισθούς τουΠανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο οποίο έγινε καθηγήτρια μόνιμη μέσα στην μεγάλααντάρα που σκέπασε τη χώρα δηλαδή το 12-13;
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για πολιτικό της Αριστεράς και μάλιστα πολιτικό που ανήκει στο Κόμμα του Φώτη Κουβέλη ,ο οποίος σταδιοδρόμισε δεκαετίες στην πολιτική μας ζωή και διακρίθηκε για το ήθος του.

Όπως προκύπτει η Μ.Ρεπούση ενώ ήταν βουλευτής προήχθη απο αναπληρώτρια καθηγήτρια σε μόνιμη.
Για όσους γνωρίζουν το χώρο του Πανεπιστημίου και τα κριτήρια εκλογής και επιλογής μόνο ειρωνικά μπορούν να χαμογελάσουν για την προαγωγή ΜΕΤΑ την κατάληψη βουλευτικής έδρα.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η ονομασία της έδρας που μοιάζει να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εν λόγω κυρίας....
Η έδρα ονομάζεται «Τομέας Κοινωνικών και Πολιτιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».
Στην ίδια πόλη δοξάστηκε η στενή φίλη του καθηγητή Παντερμαλή σε …καθηγητικά επίπεδα πια η γνωστή Αννα Παναγιωταρέα…

Ξαναδιαβάστε την ονομασία της έδρας της Μ.Ρεπούση και πέστε χαιρετισματα στου…Δράμαλη τη μάνα.

Η Ρεπούση ήταν επίκουρη μέχρι το 2007 ενώ η προκήρυξη της θέσης έγινε απο την Μ.Γιαννάκου το 2005.Στην ίδια περίοδο της Γιαννάκου επελέγη για τη συγγραφή με άλλους του γνωστύ άθλιου πονήματος που ονομάστηκε ψευδεπίγραφα «Ιστορία…» κλπ και εισήγαγε τον ρεπουσοσυνωστισμό της Σμύρνης.

Η εφημερίδα ΡΕΑΛ θέτει ζήτημα των αποδοχών της και των προσόντων της. Χθες στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς(ΑΡΤ 90,6) εμείς υποστηρίξαμε οτι επιστημονικά δεν έχει καμία περγαμηνή η εν λόγω και μία ημέρα μετά η ΡΕΑΛ περιγράφει με στοιχεία ως ΜΗΔΕΝΙΚΟ το επιστημονικό της έργο σύμφωνα με τα διεθνή επίπεδα.

Η εφημερίδα γράφει οτι ρώτησε την Μ.Ρεπούση αν στους μήνες που είναι και βουλευτίνα εισπράττει το μισθό του Πανεπιστημίου και εκείνη αρνήθηκε να απαντήσει…

Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς πήραν αντίθετη θέση απο την κ.Ρεπούση ενώ ηχηρά την στόλισαν η Σοφία Σακοράφα(ΣΥΡΙΖΑ) στην ίδια εκπομπή του Κ.Ουίλς και ο Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή των Γ.Αυτιά- Μάγδας Τσέγγου στον ΣΚΑΙ.

Κατά τις πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης προβληματίζεται σοβαρά για το μέλλον της στη Δημοκρατική Αριστερά.Αυτό γιατί η Μ.Ρεπούση δεν συντάσσεται με το αριστερό ταξικό σύνθημα “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε” αλλά οι θέσεις της είναι ταυτόσημες με εκείνες των πιο σκληρών ,πιο συντηρητικών αμερικάνικων κέντρων που προωθούν μέσα απο Σώρους και Μώρους την κατάργηση της Ιστορία των λαών και συγγραφή νέας Ιστορίας,προφανώς ελεγχόμενης απο τα ίδια κέντρα…





Πηγή
 
Top