Ευθεία αντιπαράθεση Νίκου Ζήγρα και Αστέριου Οικονομίδη κυριάρχησε στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αφορμή όσα υποστήριξε ο μάρτυρας Ευάγγελος Κατσάνος περί «πολέμου» που δέχθηκε προκειμένου να εγκαταλείψει το ισόγειο του ακινήτου στην Κεφαλληνίας, όταν αυτό πέρασε στα χέρια της Torcasso. Ο Κατσάνος είπε πως ένιωσε ένα ολόκληρο κράτος να τον πιέζει για να φύγει από το κτήριο με συνεχείς ελέγχους από ΣΔΟΕ, Υγειονομικό και Αστυνομία.

Όπως είπε, πιστεύει ότι όλα ξεκινούσαν από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ωστόσο, γενικό κουμανταδόρο χαρακτήρισε τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος φαίνεται να είχε το γενικό πρόσταγμα. Ο μάρτυρας τόνισε πως εκείνη την εποχή ακουγόταν ότι όλα τα ακίνητα στην περιοχή ανήκαν στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου.

Ο Ε. Κατσάνος κατέθεσε πως ως εκπρόσωπος της Torcasso εμφανίστηκε αρχικά η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και στη συνέχεια ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο ίδιος, πάντως, παρεμβαίνοντας είπε ότι ο Νίκος Ζήγρας τού είχε εξομολογηθεί πως εκείνος πίεζε -μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών- τον μάρτυρα για να φύγει.

«Τον Άκη τον είδα δύο φορές. Ο Ζήγρας τού έδινε τα χρήματα» ανέφερε. Ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας είπε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αυτός που ανέβαινε και έδινε τα χρήματα. 

Στη συνέχεια κατέθεσε ο εφοριακός υπάλληλος Γ. Βλάχος, ο οποίος αντέκρουσε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου, ότι μέρος από τις φερόμενες ως μίζες επεστράφη, καθώς - όπως είπε - «δεν υπήρξε καμία επιστροφή, απλά έγινε μεταφορά χρημάτων από την "Drumillan International" σε λογαριασμό της στη Ρωσία, ενώ ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος εμφανίζεται να λαμβάνει 35 εκατ. φράγκα, δεν υπάρχει στοιχείο που να δείχνει ότι επέστρεψε έστω και ένα από αυτά».

 
Top