Μπορεί να είχε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με το μέρος του, χρειάστηκε όμως και λίγη τύχη για να μην τρέχει στα δικαστήρια ο Άδωνης Γεωργιάδης και τελικά την είχε. Η Ολομέλεια της Βουλής, με 22 ψήφους διαφορά (102-80), απέρριψε το αίτημα για την άρση της ασυλίας τού βουλευτή της ΝΔ, τον οποίο μήνυσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμης επειδή τον αποκάλεσε «αρχηγό των κουκουλοφόρων».
Πολλοί βουλευτές δεν πειθάρχησαν στην επίσημη γραμμή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατά της άρσης, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΚΚΕ υπέρ, Χρυσή Αυγή παρών). Όμως ο Απ. Κακλαμάνης και ο Α. Χατζή Οσμάν από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν.... υπέρ της άρσης, ο Α. Κουτσούμπας από τη ΝΔ ψήφισε «παρών», ο Γιάννης Δημαράς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες τάχθηκε κατά της άρσης, όπως και οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος και Θ. Κωνσταντινίδης. Τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επίσης, οι Μ. Ρεπούση, Θ. Ψύρρας και Μ. Γιαννακάκη ψήφισαν υπέρ, και άλλοι τρεις, οι Σπ. Λυκούδης, Γ. Κυρίτσης και Γρ. Ψαριανός «παρών».
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς...
τρεις βουλευτές, ο Στ. Κοντονής, ο Δημ. Παπαδημούλης και ο Π. Τατσόπουλος, τάχθηκαν κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ. Κάτι ήξερε λοιπόν ο Άδωνης όταν, ζητώντας να μην αρθεί η ασυλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, απευθύνθηκε ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και είπε: «Ακόμη και ο κ. Παπαδημούλης -που ξέρω τι γνώμη έχει για εμένα- δεν θα μπορέσει να ψηφίσει ΝΑΙ σε αυτήν την άρση»… Συμπαράσταση ζήτησε και από τον Π. Τατσόπουλο, στον οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά, θυμίζοντας ότι και ό ίδιος πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του για να τα βρει στα δικαστήρια με τη Χρυσή Αυγή, όταν τον μήνυσαν γιατί τους είχε αποκαλέσει νταβατζήδες…

To Παρόν


 
Top