Με κεντρικό αφιέρωμα στους Κορυδαλλιώτες δημιουργούς πραγματοποιείται από τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης η 21η Γιορτή Βιβλίου, η ετήσια συνάντηση με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στην πλατεία Αγ. Γεωργίου από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης...

Οι επισκέπτες θα έχουν  την ευκαιρία να περιηγηθούν στα  περίπτερα και σε εκατοντάδες  τίτλους βιβλίων, ενώ παράλληλα  μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών, παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναντήσεις με Κορυδαλλιώτες συγγραφείς, καθώς και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου  θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης με τίτλο «Οι Λογοτέχνες στη πόλη» με τη συμμετοχή 11 Κορυδαλλιωτών συγγραφέων και ποιητών.
«Ο Κορυδαλλός συνεχίζει να στηρίζει τον πολιτισμό μέσω των δομών, των τμημάτων και των εκδηλώσεων που έχουν γίνει θεσμοί. Παρά τις δραστικές περικοπές που έχει υποστεί η αυτοδιοίκηση σε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, δεν έχει σταματήσει καμιά από τις δράσεις που δίνουν διέξοδο σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός, ιδιαίτερα σήμερα, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι στήριγμα και ανάχωμα στην κρίση» αναφέρει ενόψει της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 21:30
Προβολή της ταινίας “Bright star”  της Jane Campion. Η αληθινή ιστορία του Άγγλου ποιητή John Keats.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 21:30
Προβολή της ταινίας  “El Greco” του Γιάννη Σμαραγδή. Η περιπετειώδης αναζήτηση του μεγάλου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου για ελευθερία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 21:00
Μουσική βραδιά με τον  Οδυσσέα Κουμάτο στο πιάνο  και την Δέσποινα Ξένου στο  τραγούδι, σε δημιουργίες του Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Σπανού κ.α δημιουργών.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 21:00
Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης  και τα μαγικά σπίρτα». Ένα μαγικό παραμύθι με τον αγαπημένο λαϊκό μας ήρωα από τον Μιχάλη Ταυλάτο.
ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 20:00
3ο Τουρνουά BLITZ με τη συνεργασία του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού και του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 20:30
«Οι Λογοτέχνες στη πόλη». Βραδιά αφιερωμένη στους Κορυδαλλιώτες Συγγραφείς και Ποιητές: Ευθυμία Αθανασιάδου-Μαράκη, Βάσια Ακαρέπη, Δημήτρη Γεωργά, Μαριέλεν Θεοχάρη, Γιώργο Καββαδία, Ευάγγελο Λέλη, Στέλιο Μπογιατζιδάκη, Πένυ Παπαδάκη, Θανάση Σάλτα, Μπάμπη Σαραντίδη, Γιώργο Τσακουρίδη.
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 20:30
Βραδιά αφιερωμένη στο  χορό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 20:30
Συναυλία Ωδείων από  ερασιτεχνικά σύνολα «Μουσική Σχολή Αλύπιος» και «Σχολή Παπαδάτου».
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 20:30
Συναυλία Ωδείων από  ερασιτεχνικά σύνολα «Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού» και «Ωδείο ΕΝΤΕΧΝΟ».

Σε όλες τις εκδηλώσεις της Γιορτής Βιβλίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Προγράμματος «Στηρί-ΖΩ» του Δήμου Κορυδαλλού.
 
Top