Στα κάγκελα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Ζίζεκ και..γκουλάγκ(vid)


Σε νέο πόλεμο ανακοινώσεων επιδίδονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά… τα γκουλάγκ, στα οποία αναφέρθηκε ο Σλοβένος φιλόσοφος, κατά τη συνάντησή του με τον Α.Τσίπρα
Νέο λόγο για κόντρα και πόλεμο ανακοινώσεων φαίνεται πως βρήκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε τα όσα υποστήριξε ο Σλοβένος φιλόσοφοςΣλαβόι Ζίζεκ, στην προ ημερών ανοιχτή εκδήλωση στο Ζάγκρεμπ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζίζεκ είπε πως όσοι δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης, χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ, τα οποία ήταν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας όπου έστελνε ο Στάλιν πάσης φύσεως αντιφρονούντες και πολιτικούς κρατούμενους.
Προφανώς, πρόκειται για μαύρο χιούμορ του Σλοβένου, ο οποίος συνηθίζει να προκαλεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Μπορεί το ατυχές αστείο του Ζίζεκ να μην δικαιολογεί τον βαθμό της αντίδρασης της ΝΔ, αλλά, από την άλλη, είναι βέβαιο ότι και ο Αλέξης Τσίπρας κάλλιστα θα μπορούσε να αποφύγει τα μεγάλα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα, όταν ακούστηκαν τα περί γκουλάγκ για όσους δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ…
Σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση η ΝΔ κάνει λόγο για «ανατριχίλα και αποτροπιασμό», για όσα, όπως σημειώνει, συζητούσε ο κ. Τσίπρας «με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς κατά τη διάρκεια ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία».
Σημειώνει ακόμη ότι «η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες».
«Να μας πει ο κ. Τσίπρας, γιατί αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ, γιατί το κόμμα του διένειμε δελτίο Τύπου που τον εκθείαζε και ποιους ακριβώς Έλληνες που δεν θα τον ψηφίσουν, ονειρεύεται παρέα με τους φίλους του, να στείλει σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας», τονίζει η ΝΔ.
«Δυστυχώς, ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Έλληνες πολίτες!», καταλήγει.
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «τελικά, η βλακεία και η γελοιότητα δεν έχουν κανένα όριο στην περίπτωση της ΝΔ».
Πηγή: voria.gr
 
Top