Το αλαλούμ στη ελληνική Βουλή, με το «Χάιλ Χίτλερ» που ακούστηκε και έγινε... μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή δεν πέρασε απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ.

To Business Insider γράφει ότι «μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου φώναξε "Χάιλ Χίτλερ" στη μέση αντιπαράθεσης», υπογραμμίζοντας ότι «είναι μία υπενθύμιση ότι η οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα έδωσε δύναμη σε ένα νεο-ναζιστικό μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή».

«Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται για το "Χάιλ Χίτλερ" στο ελληνικό κοινοβούλιο» γράφει η ιστοσελίδα του Euronews, επισυνάπτοντας και το σχετικό βίντεο, αναφέροντας ότι «το νεο-ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι στο επίκεντρο άλλης μιας πολιτικής διαμάχης, μετά την αποβολή βουλευτής της».

«"Χάιλ Χίτλερ" στο ελληνικό κοινοβούλιο» αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo. To δημοσίευμα περιλαμβάνει και βίντεο από το περιστατικό, κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα ειπώθηκαν, αλλά και στο αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η Washington Post κάνει λόγο για «ενοχλητικό βίντεο» και «για μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου που φώναξε "Χάιλ Χίτλερ" κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης». 

«Έλληνας βουλευτής της Ακροδεξιάς αποβλήθηκε από το κοινοβούλιο για προσβολή» γράφει το ιρανικό Press TV
 http://newpost.gr/
 
Top