H Ένωση Kρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι», διοργάνωσε Κρητική βραδιά για να γιορτάσουν τα μέλη και οι φίλοι, την έλευση του καλοκαιριού, να αναδείξουν την σπουδαία πολιτιστική παράδοση της Κρήτης, και να τιμήσουν  ανθρώπους  που βοήθησαν και στήριξαν την Ένωση.Το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, που φιλοξενεί το Σύλλογο Αλιέων ,δίπλα στο φουγάρο της ΔΕΗ, με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου παραστάτη, δημιούργησε ένα γραφικό  σκηνικό, για μια  ξεχωριστή βραδιά με κρητικά τραγούδια, χορό, άφθονο ρακί και παραδοσιακά εδέσματα .

Το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης με σούστα,  μαλεβιζιώτη  και πεντοζάλη καταχειροκροτήθηκε και ενθουσίασε τους  Κρητικούς τους γέμισε νοσταλγία για την Κρήτη, αλλά και τους φίλους τους που έβαλαν την Κρήτη στην καρδιά τους!Στη συνέχεια ο βιολάτορας Ηλίας Χορευτάκης ξεκίνησε να ερμηνεύει τα πρώτα αγαπημένα κρητικά ακούσματα με το κοινό από κάτω να συμμετέχει θερμά  αφήνοντας στη μνήμη όλων μια αξέχαστη μαγιάτικη βραδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τύπου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  κ. Νίκος Οικονομάκης,  ο οποίος  δήλωσε :                        
«Ένα από τα ωραιότερα Μαγιάτικα βράδια,  μας χάρισαν οι Κρήτες και ο δραστήριος σύλλογός τους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η επιτυχία της εκδήλωσης είναι τεράστια.  Το  μαρτυρά η πολύ μεγάλη συμμετοχή και το κέφι του κόσμου. Πιστεύω ότι στη δύσκολη περίοδο που ζούμε αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι εθνικοτοπικοί Σύλλογοι του Δήμου μας. Να δώσουν την αφορμή νάρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά σε ένα να ουσιαστικό αντάμωμα. Η σημερινή βραδιά δεν είναι παρά η αφορμή για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι».

 
Top