Καταφεσωμένος στους φόρους, στα χαράτσια και στις έκτακτες εισφορές ο ελληνικός λαός μετά τις απριλιανές ρωμαϊκές φιέστες στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού με δανεικούς εργάτες, τώρα καλείται να καταβάλει ένα ακόμα μπαχτσίσι στην ακριβοπληρωμένη «σκοτώστρα» του καταραμένου δρόμου της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών. Τα τετραψήφια τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, τα οποία εις γνώσιν των μεγαλοεργολάβων, αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, χρεώνονται στους οδηγούς σε τιμές που θυμίζουν τις μεταμεσονύχτιες «ροζ» κλήσεις, αλλά και τους τηλεοπτικούς παραβάτες των τηλεπαιχνιδιών: Με πάνω από 0,30 ευρώ ανά λεπτό ομιλίας για να αναφέρει κάποιος ότι έμεινε στον δρόμο ή ότι έχει γίνει θανατηφόρο δυστύχημα. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από έγγραφη επώνυμη καταγγελία πολίτη προς την Ολυμπία Οδό. «Με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο καλών τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της εταιρίας σας (1025) χρεώνεται με περίπου 0,30 ευρώ ανά λεπτό ομιλίας» ανέφερε ο πολίτης και πρόσθεσε:...
«Ετυχε να καλέσω στο κέντρο σας προκειμένου να ενημερώσω για πεζούς επί της εθνικής οδού που κινδύνευαν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Το 199, το 100, το 112 και άλλα τριψήφια νούμερα είναι επισήμως καταγεγραμμένα ως νούμερα έκτακτης ανάγκης και είναι δωρεάν. Νομίζω ότι αυτή η υπηρεσία σας πρέπει να είναι δωρεάν προς τους χρήστες για να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό “τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης”. Αλλωστε, κανείς δεν εισέρχεται στην εθνική οδό πλέον χωρίς να πληρώσει!»
Στην καταγγελία, η Ολυμπία Οδός απάντησε με ύφος Ποντίου Πιλάτου, βγάζοντας μεν την ουρά της απέξω, αλλά αποκαλύπτοντας -ακούσια- μια ακόμα παγίδα, ώστε να υπεξαιρούνται εκ νέου χρήματα από την τσέπη του δύστυχου οδηγού, πλην των φουσκωμένων διοδίων και της τεράστιας φορολόγησης του λαού (400.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα), για να φτιαχτεί ο δρόμος. Ρίχνει την ευθύνη στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του δίνει χρεώσεις κινητών τηλεφώνων στα τετραψήφια νούμερα, τα οποία όμως διαφημίζονται στον δρόμο-φάντασμα. Και υπόσχεται ανερυθρίαστα ότι... μόλις φτιαχτεί η εθνική οδός, θα εγκατασταθούν τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης παραπλεύρως του δρόμου. Η Ολυμπία Οδός, όμως, αποκρύπτει ότι το 1025 αναφέρεται επισήμως και παραπλανητικά στην ιστοσελίδα της ως τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.
 

Στέφανος Χίος - Δημοκρατία
 
Top