Μία ασυνήθιστη Συνεδρίαση της Επιτροπής Citizen Hearing for Disclosure (Ακρόαση του Πολίτη) στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, αποτελούμενη από σημαίνοντες ακαδημαϊκούς, πρώην πολιτικούς και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέληξε σε συμπεράσματα που μπορεί να μην έλαβαν της δημοσιότητας που αρμόζει στο μέγεθός τους ως «ειδήσεων», αλλά από αρκετούς ομιλητές συνοψίζονται στις εξής δύο λέξεις: «Εξωγήινοι… υπάρχουν.»

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας New York Times και σε ρεπορτάζ με τίτλο «Επισκέπτες από το διάστημα – αληθινοί ή όχι- είναι επίκεντρο συζήτησης στην Ουάσινγκτον» («Visitors From Outer Space, Real or Not, Are Focus of Discussion in Washington»), κάθε ημέρα μεταξύ 29 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου διημείφθησαν σοβαρές συζητήσεις από πάνελς ακαδημαϊκών και πρώην πολιτικών και στρατιωτικών, κατά τις οποίες αντηλλάγησαν απόψεις, μαρτυρίες και λεπτομέρειες ερευνών των συμμετεχόντων γύρω από το ζήτημα της ύπαρξης Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων και εξωγήινων.
«Κάτι παρακολουθεί τον πλανήτηκαι το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικάεπειδή είμαστε ένας πολύ πολεμοχαρής πλανήτης», δήλωσε ο Mike Gravel, πρώην Δημοκρατικός γερουσιαστής από την Αλάσκα, εκλεγμένος στις προεδρικέςεκλογές του 2008. Ο Gravel και οι συνάδερφοι συνομιλητές του δήλωσαν αποφασισμένοι να τελειώσουν με το «εμπάργκο αλήθειας» που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής, και σ’αυτό ακριβώς απέδωσαν την παρουσία τους ως πολιτικών στο συγκεκριμένο συνέδριο. Οι νομοθέτες και τα πολιτικά πρόσωπα  ήταν εκεί με την ελπίδα ότι η παρουσία τους και η πολιτική αξιοπιστία τους είναι αρκετή για να πειστεί το Κονγκρέσο ότι πρέπει να πάρει το θέμα στα σοβαρά.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση, ίσως η πλέον σημαντική, του Paul T. Heyller, του υπουργού Άμυνας του Καναδά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. «Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο», επεσήμανε. Ο πρώην υπουργός αμύνης τριών κυβερνήσεων του Καναδά, και επί 23 χρόνια βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου της χώρας, υποστήριξε ότι τουλάχιστον πέντε διαφορετικά είδη εξωγήινων έχουν επισκεφθεί τη Γη κατά τα τελευταία χιλιάδες χρόνια, ενώ δύο από αυτά τα είδη «πιθανότατα συνεργάζονται σε τεχνολογικό επίπεδο με την αμερικανική κυβέρνηση». Στο τέλος της 25λεπτης ομιλίας του (η οποία έχει αναρτηθεί στο YouTube), ο πρώην υπουργός δεν παραλείπει να προτρέψει τη νεολαία ολόκληρης της Γης «να ενωθεί για να ζήσει αρμονικά με τους αστρικούς γείτονές της».


Κεντρική πρόταση της εν λόγω συνεδρίασης αποτέλεσε, σύμφωνα με τους New York Times, η θέσπιση ενός γραφείου από την κυβέρνηση που θα ερευνά επιλεκτικά «μυστηριώδη» ουράνια φαινόμενα με τη θεώρηση επιστημονικών μεθόδων.
Η ρεαλιστικότητα ή μη  των τοποθετήσεων που ακούγονται σε περιπτώσεις όπως της εν λόγω συνεδρίασης κρίνεται πάντοτε από τους ωτακουστές και τους αναγνώστες. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να παραλείπεται η πιθανότητα της σκοπιμότητας που σχετίζεται είτε με την ανάγκη τεχνητής διόγκωσης των δαπανών για στρατιωτικούς  εξοπλισμούς και την κάλυψη ήδη υπαρχόντων πολεμικών μέσων που παραπέμπουν εμφανισιακά σε UFO (σ’αυτό το σημείο, άλλωστε, στάθηκαν ορισμένοι από τους ομιλητές), είτε/και με την κατασκευή απειλής ενόψει επιβολής προαποφασισμένων νεωτερικών μέτρων ασφαλείας και μεθόδων διακυβέρνησης. The truth is…out there?

http://newsmasters.gr
 
Top