Ιστορική άνοδο στην Α2 Χάντμπολ των Ανδρών μετά από 13 χρόνια κέρδισε ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του Ολυμπιακού Πειραιά.
Η ομάδα του Κερατσινίου επικράτησε του Κένταυρου Αγριά Βόλου με 22-21 στο κατάμεστο κλειστό του Καματερού και κατέκτησε την 2η θέση του ομίλου μπαράζ που διοργανώθηκε το τριήμερο(5,6,7/4/2013) στην Αθήνα.
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 21-22.
Τα δεκάλεπτα: 2-4, 5-7, 9-8 (ημχ.), 15-13, 17-17, 21-22.
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (Γιάννης Τσιάπας): Κατσαρός, Μιμίκος, Μπουργάνης, Καρανάσιος, Βαλκαμέλης, Ασαρίδης 7, Σκετόπουλος 3, Αστέρης 4, Αδάμ 4, Ανδρέου 2, Κουρίδης, Πίνακας, Κρατήρας, Λοίζου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τεγγελίδης): Ρασπίτσος, Μαρούδας 3, Γιοκαρίνης 2, Τσακίρης 2, Μπούρας, Τσαντίδης 2, Κουλακάρης, Ματθιάκης 9, Παντελάκης, Ντρέου, Μπαλταδούρος, Κουφουδάκης, Ανδριώτης, Δαμίγος 2. Διαιτητές: Ανταλής- Τσάμος, δίλεπτα: 5-2, πέναλτι: 3/4-3/3, Κόκκινη: 59:59 Τσαντίδης (επικίνδυνο παιχνίδι- δεν κρατήθηκε δελτίο).
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΡΑΖ
1. ΓΣ Χανιά 4
2. Ολυμπιακός 2
3. Κένταυρος 0

«Ανεβήκαμε για να μείνουμε»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Τεγγελίδης τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτή την επιτυχία. Φέτος κατόρθωσαν να βάλουν σε τάξη τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν πολύ τον Σύλλογο».
Ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Ρασπίτσος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω έναν ιστορικό Σύλλογο να προοδεύει. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και αγαπάει το χάντμπολ. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Συγχαρητήρια στην διοίκηση που στηρίζει επί σειρά ετών αυτή την ομάδα».

Ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Οικονόμου πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση μας για την άνοδο μετά από 13 χρόνια. Δεν ανεβαίνουμε για πλάκα, αλλά για να μείνουμε και να επενδύσουμε. Δουλεύουμε εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη και αξίζαμε αυτή την επιτυχία. Η εποχή Τεγγελίδη στην ομάδα έχει ξεκινήσει, τον ευχαριστούμε πολύ για όσα έχει προσφέρει».
Η συνέχεια του Ολυμπιακού Πειραιώς
Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός Κερατσινίου είναι η συνέχεια του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο Ολυμπιακός ίδρυσε ομάδα χάντμπολ το 1930 με χώρο προπόνησης το ποδηλατοδρόμιο, συμμετέχοντας στα διάφορα ανεπίσημα πρωταθλήματα. Το 1976 ο ΣΕΓΑΣ έστειλε βιβλία κανονισμών σε όλους τους συλλόγους, στην πρώτη ουσιαστικά σοβαρή προσπάθεια οργάνωσης του αθλήματος στη χώρα. Αν και στην αρχή ο Ολυμπιακός φάνηκε θετικός στη επαναλειτουργία του τμήματος, στην συνέχεια η ιδέα δεν προχώρησε.
Το τμήμα ιδρύθηκε το 1991, η δραστηριότητά του σταμάτησε λίγο αργότερα, λόγω έλλειψης γηπέδου. Την σεζόν 1993–1994 η ομάδα δέχτηκε την πρόταση του Άγγελου Κανώνη, προέδρου του Ολυμπιακού Κερατσινίου για συγχώνευση. Το 1995 η ομάδα με έδρα το Κερατσίνι, κέρδισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία με έφορο τον Κοκκινάκη, προπονητή τον Δημήτρη Καρρά και αθλητές μεταξύ άλλων τους Γιοκαράκη, Μπαρμπαρόσο, Μουτσόπουλο, Κυριακόπουλο, Ξύδη, Σκάρλο, Βρεττό, Νάνη, Μυλωνά. Αμέσως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2 και λόγω των διαφορών της τότε διοίκησης του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Πειραιώς με τον Άγγελο Κανώνη, ο σύλλογος ονομάστηκε ξανά σε Ολυμπιακός Κερατσινίου.
 
Top