Μετά τον πανικό που προκλήθηκε στη βουλή με την σκανδαλώδη (ν)τροπολογία που βρίσκεται μέσα στον αναπτυξιακό νόμο και δίνει ασυλία στους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε νομικά πρόσωπα (κόμματα κτλ) στο παρά πέντε αποφασίστηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

« Η τροπολογία λέει περίπου το αυτονόητο. Ότι αν τηρήθηκε η...
διαδικασία και οι ρυθμιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος δεν συντρέχει το αδίκημα της απιστίας. Αυτό είναι όλο και όλο» υποστήριξε από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Μ. Βορίδης.

«Ακόμη και οι υπουργοί απέφυγαν να υποστηρίξουν την τροπολογία», ισχυρίσθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος την χαρακτήρισε « σκανδαλώδη» και «ρουσφέτι».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης υπενθύμισε την τροπολογία Πάχτα το 2004 και υποστήριξε ότι «η τροπολογία εισήχθη κατά παραβίαση Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής» επειδή δεν είχε κατατεθεί τρεις ημέρες πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «σοβαρότατο ολίσθημα». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν αποσυρθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς ζήτησε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας «να καταψηφίσουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για να καταλάβει τώρα η κυβέρνηση ότι η Βουλή δεν μπορεί να γίνει εφαλτήριο ανόμων συμφερόντων».

«Με αυτή την ταφόπλακα της μεταπολίτευσης καλύπτετε όλα τα κόμματα», ανέφερε ξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ενώ «σκανδαλώδη» χαρακτήρισε τη διάταξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Το αίτημα υπέβαλε η αντιπολίτευση.

Πηγή:  olympia.gr
 
Top