ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ"...

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ...

Λαβύρινθο της διαπλοκής, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τα κόλπα που στήνονται από επιτήδειους στο δημόσιο, προκειμένου να βάλουν στην τσέπη τους διάφορα μικροποσά. Με τιμολόγια χαμηλότερα των 40.000 ευρώ προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να περάσουν «κάτω από το χαλί», τα σχέδια τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η φαρσοκωμωδία στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ».
Η υπόθεση, αφορά έργο, που δόθηκε σε μια εργολαβική εταιρία κατασκευής δαπάνης 37.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ με την μορφή προμήθειας και αφορούσε την δημιουργία τεσσάρων φρεατίων στο κτίριο Α του νοσοκομείου και την κατασκευή άλλων τεσσάρων νέων φρεατίων στο κτίριο Β από υπεργολαβική εταιρία, επιπλέον δαπάνης 15.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι έκανε πολλή δουλειά στο πρώτο έργο, αφού την ανατέθηκε τελικώς από την πρώτη (εργολαβική) και απαίτησε οι υπεύθυνοι να της δώσουν αυτό το ποσό.
Αποτέλεσμα δύο δημόσια έργα εγκρίθηκαν από το πρώην Δ.Σ του νοσοκομείου με την διαδικασία της προμήθειας, τα χρήματα δόθηκαν κανονικά, αλλά μια έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συντάχθηκε μετά από εντολή του νέου διοικητή του ΕΛΠΙΣ, Θοδωρή Γιάνναρου έδειξε ότι τα έργα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και τα ποσά είχαν βγάλει φτερά.
metrogreece.gr/ parapolitika.gr
 
Top