Σαφώς πιο αργές έχουν καταστεί τις τελευταίες μέρες διεθνώς οι διαδικτυακές υπηρεσίες καθώς, όπως μεταδίδει το BBC, βρίσκεται σε εξέλιξη «η μεγαλύτερη σύγκρουση στα χρονικά του Διαδικτύου».

Πρόκειται για έναν cyber πόλεμο ανάμεσα στον διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό...
Spamhaus που φιλτράρει ό,τι χαρακτηρίζεται spam ή ακατάλληλο περιεχόμενο, και την Cyberbunker, η οποία δέχεται στους διακομιστές της οποιοδήποτε υλικό πέραν αυτών που συνδέονται με την παιδική πορνογραφία ή την τρομοκρατία.

Το Spamhaus μπλόκαρε πρόσφατα τους διακομιστές της Cyberbunker κάτι που αποτέλεσε casus belli, ενώ οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν την υπόθεση των επιθέσεων. Τα αιτήματα σύνδεσης στους διακομιστές του Spamhaus φτάνει τα 600Mbps, είναι δηλαδή πολλαπλάσια μεγαλύτερα από επιθέσεις που κατά το παρελθόν έχουν καταλύσει ακόμη και τραπεζικά συστήματα, ενώ το Spamhaus υποστηρίζει πως θα αντέξει την κίνηση μέσω των 80 διακομιστών DNS που διαθέτει σε όλο τον κόσμο.

Το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικό από τους ειδικούς του διαδικτύου, αφού εκτιμάται ότι ο cyberπόλεμος θα μπορούσε να καταλύσει κοινές υπηρεσίες e-mail, web banking κλπ.

Πηγή; BBC
Από:  kathimerini.gr
 
Top