Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ...ΕΛΑΒΕ ΛΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΚΕ!
Τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη στη θέση του Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, εξελέγη ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. 
  

Μέχρις εδώ όλα καλά. Εκείνο που δεν είναι καλό για ένα κόμμα σε...
συνθήκες "δημοκρατίας", είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και ο μοναδικός υποψήφιος. Ακόμα δηλαδή και τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει σε μονοψήφιο (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) ποσοστό, ακόμα και τώρα δεν εννοεί το κόμμα αυτό να αποβάλει την αρχηγική ιδιοκτησιακή νοοτροπία που διέπει το κόμμα. Δεν πρέπει φυσικά να μας διαφεύγει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι κόμμα Παπανδρεϊκό, δηλαδή κόμμα προσωποκεντρικό. Όλοι οι μετέπειτα, μας δίνουν την εντύπωση των απλών διαχειριστών της Παπανδρεϊκής πολιτικής κληρονομιάς. 

Η απόδειξη της εσωτερικής αντίδρασης στη βούληση του αρχηγού, ακόμα και στο αρχηγικό αυτό κόμμα, ήταν οι ψήφοι που έλαβε ο νέος Γραμματέας, 102 σε σύνολο 168 ήτοι το 60,71%. Δηλαδή ο μοναδικός υποψήφιος που ήταν και πρόταση του αρχηγού έλαβε λιγότερο από τα 2/3 της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που βλέπουμε το πρόβλημα στο κόμμα αυτό, αλλά ότι υπάρχουν και στελέχη που διαφωνούν με το νέο αρχηγικό προφίλ.
 
Top