Τελικά, από το varate re (το επίσημο blog του Γραφείου Τύπου του Δήμου) μάθαμε ότι επιδικάστηκε το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ (που είναι το 40% του συνολικού ποσού) για τα τέλη διέλευσης του αγωγού από την ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που έδωσε σκληρή μάχη τους τελευταίους μήνες. Έτσι, η ΕΥΔΑΠ οφείλει να καταβάλει αυτό το ποσόν στο Δήμο.
Οφείλουμε να σημειώσουμε:

ΠΡΩΤΟΝ: Ότι η Αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ που ήταν αντίθετο στην επιβολή τέλους στην ΕΥΔΑΠ) και ιδιαίτερα η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει συστράτευση και κοινό μέτωπο διεκδίκησης.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Καλό είναι η Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Λουκάς Τζανής να αποφύγουν τις θριαμβολογίες. Η μάχη συνεχίζεται και τον Μάιο θα εκδικαστεί το συνολικό ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Η Διοίκηση του Δήμου δεν πρέπει να κατασπαταλήσει τα 5,6 εκατ. ευρώ, αλλά να τα διασφαλίσει. Αν χαθεί η δίκη του Μαΐου, θα πρέπει να τα επιστρέψει και αν τα έχει "μοιράσει" θα βρεθεί μπροστά σε καταστροφή.

ΤΡΙΤΟ: Καλό είναι να μην ξεχνάμε. Αυτή η Νομική Υπηρεσία και ιδιαίτερα η Χρύσα Μυργιαλή και ο Κώστας Καραπαναγιώτης, είναι η Νομική Υπηρεσία που σταθερά απαξιωνόταν από τον κ. Λουκά Τζανή. Ποιος δεν θυμάται την περίφημη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής-ενώ ήδη διαφαινόταν η θετική έκβαση της δικαστικής διαμάχης- μετά από πρόταση της κ. Δαβγιώτη και ένθερμη στήριξη του Δημάρχου, να ανατεθεί η υπόθεση σε Ιδιωτικό Δικηγορικό Γραφείο με ποσοστό 7%;
Αυτό σημαίνει, ότι σήμερα αυτό το γραφείο θα έπαιρνε περίπου... 400.000 ευρώ (!) και αν κερδηθεί συνολικά η υπόθεση... πάνω από 1 εκατομ. ευρώ!
Βέβαια η απόφαση ακυρώθηκε λίγες μέρες μετά, αλλά το γεγονός παραμένει... και ιδιαίτερα ως δείγμα της αμφισβήτησης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.gr
 
Top