Ανενόχλητοι βγαίνουν απο τα κελιά τους στο προαύλιο-Κάτω απο τη μύτη των σωφρονιστικών, παραλαμβάνουν όπλα και ναρκωτικά-Δείτε την “απόδραση” κρατουμένου απο το κελί του


Όπλα και ναρκωτικά απο το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού παραλαμβάνουν κρατούμενοι, ανενόχλητοι, μετά τα μεσάνυχτα, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δραστηριότητά τους έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας. Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να ανακαλύψουν μόλις ένα όπλο, δυο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.

Όπως φαίνεται στη σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύονται, κρατούμενος βγαίνει από το κελί του, προχωράει λίγα μέτρα, παραλαμβάνει κάποιο αντικείμενο, επιστρέφει στο παράθυρο, πετάει μέσα το αντικείμενο και ξαναμπαίνει στο κελί του.




Όταν, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης ζητήθηκαν εξηγήσεις, τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημερώθηκαν πως τα παμπάλαια κάγκελα της φυλακής σπάνε σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ απλούς τρόπους. Όπως σημειώνει η εφημερίδα οι τεχνικοί των φυλακών ζητούν εδώ και χρόνια να αντικατασταθούν με γρανίτη, αίτημα που εχει απορριφθεί λόγω κόστους. 

newsit.gr
 
Top