Η «στροφή στο ρεαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι «αναίμακτη» υπόθεση, καθώς όπως φαίνεται η αριστερή πτέρυγα έχει τις ενστάσεις της. Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ και τα όσα είπε στους εταίρους της χώρας πρόκειται να τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα...
Χθες, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, σε ήρεμο κλίμα, ωστόσο οι ερωτήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα έπεφταν βροχή. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καθησυχάσει τους φόβους και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο εσωτερικό του κόμματος περί μετατόπισης από την ακύρωση του μνημονίου. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι διατυπώσεις του αρχηγού του κόμματος τόσο στο Ινστιτούτο Brookings όσο και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρήθηκαν «χαλαρές» από πλευράς μειοψηφίας, αλλά και στελεχών της πλειοψηφίας. «Πρόεδρε, έχουμε αλλάξει θέση; Τι θα λέμε στον κόσμο ότι θα το κάνουμε το μνημόνιο;», ήταν η ερώτηση. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για «αλλαγή στρατηγικής», λέγοντας πως δεν έχει αλλάξει τίποτε. «Το μνημόνιο θα το ακυρώσουμε και θα διαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Αυτά είπα και έξω», τόνισε. Στην επισήμανση ότι η διατύπωση δεν ήταν ακριβώς αυτή, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως η διατύπωση «το μνημόνιο είναι νεκρό και πρέπει να το θάψουμε βαθιά για να μη μολύνει κι άλλους» εννοεί αυτό ακριβώς.

Ανεξαρτήτως του τι θα διαδραματιστεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, φαίνεται πως όλες οι πλευρές εντός του κόμματος προετοιμάζονται για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου και θα διαφανούν οι προθέσεις όλων εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου. Ένα εξίσου «καυτό» θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπόθεση των συνεργασιών. Ο κ. Τσίπρας, κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, άνοιξε τη βεντάλια και τις δυνατότητες συνεργασίας (από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έως τους ΑΝΕΛ), προκαλώντας προβληματισμό στην πλευρά της μειοψηφίας.


Πηγή:  citypress.gr
 
Top