Άλλη μια μεγάλη "επιτυχία" για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο: ασθενείς, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι, περιμένουν εναγωνίως... να ανανεώσει ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος τις συμβάσεις των εργαζομένων για να μην κλείσουν τα 154 κρεβάτια που είναι στον αέρα!
Ούτε τις κραυγές αγωνίας των εντατικολόγων, αλλά ούτε και το δράμα των ασθενών που πεθαίνουν για ένα κρεβάτι εντατικής, επηρέασαν τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, χρειάστηκε να λήξουν αρκετές συμβάσεις για να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε προκήρυξη 200 θέσεων για την κάλυψη των κενών ώστε να μην κλείσουν κρεβάτια.
Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις που θα γίνουν θα είναι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ δεδομένου ότι δεν γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο. Ωστόσο οι συμβάσεις θα είναι και πάλι ετήσιες καθώς προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με ... Ημερομηνία λήξης.
Και το απίστευτο είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο παρακαλούν για ένα κρεβάτι, καθώς κάθε μέρα περίπου 20 με 30 άτομα είναι σε αναμονή για εντατική.
ΥΓ. Στο Μαξίμου πάντως είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι τόσο με τον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο, όσο και με την υφυπουργό Υγείας Φ. Σκοπούλη, η οποία, εκτός από το να τα βάζει με το Μαξίμου και τον πολιτικό της προιστάμενο και να γκρινιάζει δεξιά και αριστερά ότι δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, δεν έχει να επιδείξει και σπουδαίο έργο…
kentrinews.gr
 
Top