Από το 2010 το λέμε συνεχώς πως το σάπιο πελατειακό σύστημα θα καταρρεύσει από τη στιγμή που ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος περάσει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο καθώς και από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να εισπράξει φόρους για να πληρώνει τους δανειστές και να συντηρείται το ίδιο. Αυτό δεν το αντιλαμβάνεται μόνο...
ο κάθε πολίτης, το έχει αντιληφθεί από την αρχή και η τρόϊκα και ειδικότερα η Γερμανία, γι’ αυτό και δεν επέβαλε από την αρχή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη όπου μπαίνει το ΔΝΤ (το οποίο η Γερμανία έφερε στην Ευρώπη), κάτι που θα οδηγούσε σε κατάρρευση το σάπιο πελατειακό πολιτικό σύστημα, αλλά προτίμησε να το εκβιάζει και να το κρατάει στο χέρι.
Στο τελευταίο μνημόνιο η τρόϊκα επέβαλε όρο για απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013. Το έκανε περισσότερο για να εξαναγκάζει συνεχώς το θεσιλάγνο και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα να τρέχει και να εξαθλιώνει το λαό υπέρ των συμφερόντων των πιστωτών.
Τι θα γίνει όμως αν τελικά η τρόϊκα θελήσει να σπάσει τον πολιτικό τσαμπουκά του πελατειακού συστήματος και επιβάλει και κάποιες απολύσεις έτσι για ξεκάρφωμα; Θυμηθείτε αυτές τις γραμμές. Το σάπιο πολιτικό σύστημα θα προτιμήσει να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ και όχι τους εκλογικούς του πελάτες.
Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.