klotsane_xenes_trapezes_nea_voitheia_ellada_1638971_b[1]«Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας «υποδέχτηκε» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας χτες στην Κηφισιά» καταγγέλλει ο Σύλλογος Ομολογιούχων σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως σημειώνει, «ο Σύλλογος Ομολογιούχων οργάνωσε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 3 το απόγευμα πανελλαδική ενημερωτική ημερίδα στο Δημαρχείο της Κηφισιάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 2 χιλιάδες άτομα.

Στην συνέχεια, τα μέλη μας διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους της Κηφισιάς με σκοπό να επιδώσουν μία επιστολή διαμαρτυρίας στην Πρωθυπουργική κατοικία που βρίσκεται λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της Κηφισιάς, διαμαρτυρόμενοι για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να δώσει ένα αίσιο και οριστικό τέλος στην υπόθεση των Φυσικών Προσώπων που παραπλανήθηκαν και αποταμίευσαν τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και που εν συνεχεία- και παρά την αντίθεσή τους – εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «κουρέματος» του Δημοσίου χρέους, PSI+.

Η αστυνομία με τη χρήση βίας προσπάθησε να εγκλωβίσει τους διαδηλωτές στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο της Κηφισιάς. Όσοι ομολογιούχοι πλησίασαν τα οδοφράγματα τις αστυνομίας δέχθηκαν απρόκλητη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα πολλοί να απομακρυνθούν με αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου προσπάθησε να επιδώσει ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό και μάλιστα με τη συνοδεία αξιωματικού της αστυνομίας. Όμως ύστερα από την άρνηση της αστυνομίας η επιστολή δεν δόθηκε ποτέ στον Πρωθυπουργό».

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται» καταλήγει καθώς στις 22 Μαρτίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητήσει την αίτηση ακύρωσης των μελών του Συλλόγου για τη συμμετοχή των φυσικών προσώπων στο PSI+».

olympia.gr
 
Top