Αρνητικός στην κατάργηση του Πανεπιστημίου εμφανίστηκε ο αν. υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς λίγο πριν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου που τελικά "ενσωματώνουν" το Πανεπιστήμιο Αγρινίου σε αυτό της Πάτρας
Οι δηλώσεις του κ. Σαλμά μεταδόθηκαν -όπως φαίνεται και στο βίντεο- από το cityvoice.grκαι συνιστούν θέμα καθώς ένας υπουργός εμφανίζεται δημοσίως να επικρίνει τις επιλογές ενός άλλου υπουργού - του Κων. Αρβανιτόπουλου- και μάλιστα για ζήτημα που αφορά την εκλογική περιφέρειά του.
"Έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε όσον αφορά τις επισημάνσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να καταλάβει ότι εκεί που δεν έχουμε οικονομικό όφελος το να προχωράς και να κάνεις μια κατάργηση ενός πανεπιστημίου δεν είναι κάτι το οποίο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση". σημείωσε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Σαλμάς.
Ήδη πάντως επιβεβαιώθηκαν τα αρνητικά σενάρια που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα καθώς παρελθόν αποτελεί η αυτονομία του Πανεπιστημίου Δ.Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου θα υπάγεται πλέον στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θα λειτουργεί ως σχολή διατηρώντας τα τμήματα του.
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσεται στη σχολή θετικών Επιστημών, ενώ τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων καθώς και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών εντάσσονται στη σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
 
Top